Son Dakika: İlaç devleri Pfizer ve BioNTech’ten müjde! Ürettikleri korona aşısı yüzde 90’dan fazla etkili

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pfizer ve BioNTech, aşıyla ilgili şu ana kadar ciddi bir güvenlik endişesi bulunmadığını ve ay sonuna doğru ABD’den acil durum için kullanma izni almayı beklediklerini söyledi.

50 MİLYON DOZ

Aşı, üç hafta arayla iki doz halinde uygulanacak. Pfizer, yıl sonuna kadar 50 milyon doz aşıyı piyasaya sürebilmeyi planlıyor.

“BİLİM VE İNSANLIK İÇİN BÜYÜK GÜN”

Pfizer İcra Kurulu Başkanı Albert Bourla “Bugün, bilim ve insanlık için büyük bir gün” ifadelerine yer verdi. Bourla konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Enfeksiyon oranlarının yeni rekorlar kırdığı, aşırı kapasiteye yaklaşan hastaneler ve yeniden açılmaya çalışan ekonomilerle dünyanın buna en çok ihtiyaç duyduğu zamanda, aşı geliştirme programımızda bu kritik dönüm noktasına ulaşıyoruz.”

TÜRKİYE DE BAŞVURDU

Türkiye de dahil olmak üzere 6 ülkede 43 bin 500 kişi üzerinde test edilen aşının üreticilerinin bu ay sonunda acil kullanım onayı için başvuruda bulunmayı planladığı bildirildi.

“ULAŞMAK İSTEDİĞİMİZ NOKTADAYIZ”

Konuyla ilgili Almanya merkezli BioNTech’in kurucusu ve CEO’su Prof. Uğur Şahin de açıklamalarda bulundu.

Şahin, “Küresel üçüncü fazın ilk analizinde Kovid-19 aşısının etkili bir şekilde virüsü engellediğini gösteren sonuçlar var. Bu inovasyon, bilim ve küresel iş birliği çalışması için bir zaferdir. Bu yolculuğa 10 ay önce başladığımızda ulaşmak istediğimiz noktadayız. Özellikle tam da salgının ikinci dalgasının ortasındayken ve birçoğumuz karantinadayken bu başarı çok büyük bir öneme sahip ve normale dönmek için bir fırsat” dedi.

Şahin, çalışmaların devam edeceğini dile getirirken, “Bu çok önemli başarıya katkı sağlayan herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“EN AZ 1 YIL BOYUNCA KORUYACAK”

Aşı hakkında bilgiler vermeye devam eden Şahin, “Aşının koruma etkisi bakımından yapılan sonuçlarında iyimserdim. Aşının en az 1 yıl boyunca koruma sağlaması bekleniyor. Bu sonuçlar bize Kovid-19’un kontrol altına alınabileceğini gösteriyor. Günün sonunda bu gerçekten de bilimin zaferi” ifadelerinde bulundu. Ancak henüz aşının kesin olarak ne kadar süre boyunca koruma sağlayacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Son Dakika: İlaç devleri Pfizer ve BioNTech'ten müjde! Ürettikleri korona aşısı yüzde 90'dan fazla etkili

Bu Yazıya Tepki Ver