Son dakika: Lübnan Enformasyon Bakanı Abdussamed, Beyrut’taki patlama ve gösteriler sonrasında istifa etti

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta meydana gelen ve en az 160 kişinin ölümüne neden olan şiddetli patlamanın ardından ülkede siyasi ve ekonomik kriz devam ediyor. Binlerce kişi, dün sokaklara inerek hükümet karşıtı protesto gerçekleştirdi. Yaşananların ardından hükümetten istifa haberi geldi. Lübnan Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Son dakika: Lübnan Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed, Beyrut'taki patlama sonrasında istifa ettiLübnan Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed.

“HALKIN ÖZLEMLERİNİ YERİNE GETİREMEDİK”

Abdussamed konuşmasında, “Lübnanlılardan özür dilemek istiyorum. Karşılaştığımız zorluklar nedeniyle onların özlemlerini yerine getiremedik. Beyrut depreminin neden olduğun felaketin ardından halkın iradesine yanıt olarak görevimden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

İSTİFA EDEN MİLLETVEKİLİ SAYISI 5 OLDU

Öte yandan ülkenin resmi haber ajansı NNA, milletvekili Nime Efram’ın da Beyrut’u sarsan şiddetli patlamaya tepki olarak istifa ettiğini aktardı. Böylece Lübnan’da Beyrut Limanı’ndaki patlamanın ardından istifa eden milletvekili sayısı 5’e yükseldi. Hristiyan Ketaib Partisi Genel Başkanı Sami Cemayel, Beyrut Limanı’ndaki patlamaya tepki olarak partisinin parlamentodaki 3 vekilinin istifasını açıklamıştı. Bağımsız milletvekili Paula Yakubyan da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, patlamaya tepki olarak istifasını sunduğunu belirterek, tüm milletvekillerini toplu istifaya çağırmıştı.

Son dakika: Lübnan Enformasyon Bakanı Abdussamed, Beyrut'taki patlama ve gösteriler sonrasında istifa etti

LÜBNAN’DA PROTESTOLAR

Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki protestolar sırasında 1 polis memuru hayatını kaybederken, çıkan olaylarda yaralananların sayısı 238’e yükseldi.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki “Hesap Günü” protestoları devam ediyor. Gösteriler sırasında çıkan olaylarda 1 polis memuru hayatını kaybederken, yaralananların sayısı ise 238’e yükseldi. Göstericiler, Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve diğer yetkililer istifaya çağırırken, “Halk rejimi devirmek istiyor”, “İntikam, rejim düşene kadar intikam” ve “Ruhumuz kanımız sana feda ey Beyrut” gibi sloganlar attılar. Eylemciler, protestolar sırasında Dışişleri Bakanlığı binasının ardından Enerji ve Su Bakanlığı, Ekonomi ve Çevre Bakanlığı ve Bankalar Birliğine ait binaları da bastı.

Son dakika: Lübnan Enformasyon Bakanı Abdussamed, Beyrut'taki patlama ve gösteriler sonrasında istifa etti

Bu Yazıya Tepki Ver