Son dakika… Meteoroloji’den kaslı sağanak ve fırtına uyarısı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kadar yapılan son değerlendirmelere kadar; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Nevşehir, Kayseri, Adıyaman, Diyarbakır, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği varsayım ediliyor. Yağışların, Kıyı Ege ile İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa çevreleri ve Antalya’nın doğu ilçelerinde kaslı edinmek üzere yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden daha sonra Bayburt, Erzurum, Kars, Ardahan, Muş ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar biçiminde olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de kaslı ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat), Orta ve Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Bursa çevrelerinde yer yer kuvvetli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde eseceği varsayım ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Ülke genelinde 1 ila 3 derece artacağı batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği varsayım ediliyor.

RÜZGAR

Genelde güney ve batı yönlerden hafif arada bir orta kuvvette, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de adaleli ve kısa süreli kasırga (40-70 km/saat), Orta ve Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Bursa çevrelerinde yer yer kaslı kasırga (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

m

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Kıyı Ege ile İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa çevreleri ve Antalya’nın doğu ilçelerinde lokal olarak adaleli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, sel, yıldırım, batmış yağışı, su baskını gibi olumsuzluklara aleyhinde özenli ve titiz olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın güneyli yönlerden Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de adaleli ve kısa süreli kasırga (40-70 km/saat), Orta ve Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Bursa çevrelerinde yer yer kaslı kasırga (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba zehirlenmesi gibi olumsuzluklara aleyhinde itinalı ve titiz olunmalıdır

İL İL UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayımlanan haritada, il il uyarılar yapıldı.

renk

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, alan genelinin sağanak ve gök şamatalı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Yalova, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde yerel olarak kaslı olması bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin güney ve doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat), Bursa çevrelerinde yer yer adaleli kasırga (60-90 km/saat) biçiminde eseceği varsayım ediliyor.

İSTANBUL °C, 18°C
Parçalı fazla bulutlu, sağanak ve gök curcunalı sağanak yağışlı geçeceği varsayım ediliyor. Yağışların, lokal olmak üzere adaleli olması bekleniyor. Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli kasırga biçiminde eseceği varsayım ediliyor.

KIRKLARELİ °C, 17°C
Parçalı fazla bulutlu, sağanak ve gök şamatacı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KOCAELİ °C, 18°C
Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök şamatalı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların lokal olarak kaslı olması bekleniyor.

TEKİRDAĞ °C, 18°C
Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök şamatacı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE

Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök şamatalı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin kıyı kesimleri ile Manisa çevrelerinde yerel olarak adaleli olması bekleniyor. Rüzgarın güneyli yönlerden adaleli ve kısa süreli kasırga (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 13°C
Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 17°C
Parçalı fazla bulutlu ve sağanak yağışlı

İZMİR °C, 20°C
Parçalı fazla bulutlu, sağanak ve gök curcunalı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak adaleli olması bekleniyor.

MANİSA °C, 17°C
Parçalı fazla bulutlu, sağanak ve gök şamatacı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı fazla bulutlu, Antalya, Burdur ve Isparta çevreleri ile zamanla bölgenin doğusunun sağanak ve gök şamatacı sağanak yağışlı geçeceği varsayım ediliyor. Yağışların Antalya’nın doğu kesimlerinde lokal olarak adaleli olması bekleniyor.

ADANA °C, 18°C
Parçalı ve fazla bulutlu, öğle saatlerinden daha sonra sağanak ve gök şamatalı sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 19°C
Parçalı fazla bulutlu, sağanak ve gök şamatacı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra doğu kesimlerinde yerel olarak kaslı olması bekleniyor.

HATAY °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonradan kuzeybatı kıyıları, zamanla il geneli sağanak ve gök şamatalı sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 12°C
Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı fazla bulutlu kuzey ve batı kesimleri ile Nevşehir ve Kayseri çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeybatı kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli kasırga (40-70 km/saat) biçiminde esmesi bekleniyor.

ANKARA °C, 15°C
Parçalı fazla bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli kasırga şeklinde esmesi bekleniyor.

ÇANKIRI °C, 12°C
Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli yönlerden kaslı ve kısa süreli fırtına biçiminde esmesi bekleniyor.

ESKİŞEHİR °C, 14°C
Parçalı fazla bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli yönlerden adaleli ve kısa süreli fırtına biçiminde esmesi bekleniyor.

KONYA °C, 15°C
Parçalı fazla bulutlu, akşam saatlerinde sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli yönlerden adaleli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) biçiminde eseceği varsayım ediliyor.

BOLU °C, 13°C
Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

DÜZCE °C, 16°C
Parçalı fazla bulutlu ve sağanak yağışlı

KASTAMONU °C, 12°C
Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 18°C
Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı fazla bulutlu, öğle saatlerinden sonradan yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın iç kesimlerinde adaleli ve kısa süreli kasırga(40-70 km/saat), Orta ve Doğu Karadeniz’in yükseklerinde yer yer kuvvetli fırtına (60-90 km/saat) biçiminde esmesi bekleniyor.

AMASYA °C, 13°C
Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

SAMSUN °C, 20°C
Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı

TOKAT °C, 16°C
Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı

TRABZON °C, 21°C
Parçalı fazla bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı fazla bulutlu, akşam saatlerinden daha sonra batı kesimlerinin yağmurlu, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağmur ve karla girift yağmurlu, Erzurum, Kars ve Sancı çevrelerinin karla karmakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği varsayım ediliyor.

ERZURUM °C, 5°C
Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karla karmakarışık yağmur ve kar yağışlı

KARS °C, 5°C
Parçalı fazla bulutlu, gece saatlerinde karla karmakarışık yağmur ve kar yağışlı

MALATYA °C, 10°C
Parçalı fazla bulutlu ve yağmurlu

VAN °C, 8°C
Parçalı çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden daha sonra Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği varsayım ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 13°C
Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonradan sağanak yağışlı

GAZİANTEP °C, 16°C
Parçalı ve fazla bulutlu

SİİRT °C, 14°C
Parçalı ve fazla bulutlu

ŞANLIURFA °C, 17°C
Parçalı ve fazla bulutlu

Bu Yazıya Tepki Ver