Son Dakika: Muhammed Yakut, İspanya’da Tutuklandı!

muhammed yakut
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırmızı bültenle aranmakta olan Muhammed Yakut, İspanya’nın kuzey bölgelerinde güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Yakut, daha önce birçok kişi ve siyasi figür hakkında iddialı videolar yayımlamıştı.

25 Mayıs’ta Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranmaya başlanan Yakut, İspanya’nın Santander şehrinde bir kimlik kontrolü sırasında yakalandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Yakut hakkında “birden fazla kişiyle birlikte yağma” ve “kişisel bilgileri yasadışı şekilde toplama ve paylaşma” suçlamalarıyla soruşturma başlatmıştı.

Yakut’un tutuklanmasının ardından, Türkiye’nin iade talebi Madrid Büyükelçiliği’ne iletildi. Şu anda Santander’de gözaltında bulunan Yakut’un iadesi, Türkiye’den gelecek yasal bilgilerin İspanya’daki mahkemeye sunulmasının ardından gerçekleştirilecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Muhammed Yakut hakkında “nitelikli yağma” ve “kişisel bilgileri yasadışı toplama ve paylaşma” suçlamalarıyla tutuklama kararı almıştı. Bu kararın ardından Adalet Bakanlığı’na Yakut için kırmızı bülten talebinde bulunulmuştu.

Bu arada, Muhammed Yakut’a bilgi sağladığı iddia edilen Can Tanrıyar, 30 Nisan’da tutuklandı. Adalet Bakanlığı, Yakut için kırmızı bülten talebini ilgili birimlere iletti.

Bu Yazıya Tepki Ver