Son dakika… Sınır karakoluna alçak hücum! Şehit ve yaralılar var

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edinilen bilgiye takriben, PKK/YPG terör örgütü göre gece saat 23.00 sıralarında Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bulunan Tekçe Hudut Karakoluna havan topuyla hamle düzenlendi. Saldırıda Tankçı Uzm. Çvş. Şevket Tekin ile Tankçı Uzm. Çvş. Davut Hediye Belirgin şehit düşerken 2 asker ile 1 hekim ise yaralandı. Saldırının gerçekleştiği Ayn İsa bölgesi topçu atışlarıyla vuruldu.

ÜS BÖLGESİNE YILDIRIM DÜŞTÜ

Olay, dün gece, Hakkari ile Çukurca ilçesi arasında bulunan, yol güvenliğinin sağlandığı Davuş Tepe Üs Bölgesi’nde meydana geldi. Hakkari ve çevresinde yağmur etkin olurken, üs bölgesine yıldırım isabet etmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 13 asker de yaralandı. Yaralı askerler, helikopterle bölgeden alınıp, önce Fatih Kışlası’na buradan da ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, tedaviye alınan zarar görmüş askerleri ziyaret edip, başhekim ve doktorlardan sıhhat durumlarıyla ilgili bilgi aldı. Ziyaretinin gerisinde gazetecilere tanımlama yapan Akbıyık, “İlkinde mevziye yıldırım düşüyor. Yıldırımın düşmesinden derhal daha sonra orada bulunan askerlere yardımcı olmak için giden öteki grup askerlere de şimşek isabet ediyor” dedi.

BAKANLIK DA AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanlığı, Hakkari’de yıldırım düşmesi sonucu 2 jandarma personelinin şehit olduğunu duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada “Hakkari merkez ilçe Davuş Yığın Üs bölgesinde şimşek düşmesi sonucu 2 jandarma personelimiz şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, karamsar ailesine ve milletimize katlanma ve başsağlığı dileriz” denildi.

MSB: 1 KAHRAMAN SİLAH ARKADAŞIMIZ ŞEHİT OLMUŞTUR

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılmış açıklamada, “Pençe Harekâtı bölgesinde, 28 Kasım 2019 tarihinde şimşek düşmesi sonucu 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.

(DHA/İHA)

Bu Yazıya Tepki Ver