Sosyal Medya Yönetimi

166535-sosyal-medya-yonetimi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal Medya Yönetimi
Sosyal medya yönetiminin tam olarak görevlerini biliyor musunuz? İçerik oluşturmak, yayınlamak ve yayınlama anını planlamak, strateji geliştirmek, takipçilerle etkileşim oluşturmak, takipçi sayısını ve erişimi artırmak ve tüm bu çalışmaların performansını takip etmektir.

Gezgin Ajans olarak yukarıda yer alan tüm süreçleri, profesyonel ekibimiz ile yönetmekteyiz. Sosyal medya yönetimi uzmanlık ve tecrübe gerektirir. Bu konuda iddialıyız! Müşterilerimiz ile sağlamış olduğumuz uzun vadeli iş birlikleri, kalıcı ve istikrarlı bir başarı sağlıyor. Firmanın hedefleri doğrultusunda geliştirilen çalışmalar sayesinde, hedefe giden yolda, düzenli raporlamalar sunarak, müşterilerimiz ile beraber takip ediyoruz. Böylece şeffaf ve dürüst bir işbirliği ortamında çalışmalarımız devam ediyor.
Sosyal Medya Yönetimi Neleri İçerir?

Ankara sosyal medya danışmanlığı iş tanımı içerisinde gerçekleştirdiği çeşitli görevler bulunmaktadır. Aşağıda yer alan temel görevler, Gezgin Ajans olarak bizim sorumluluğumuzdadır;

● Markanızın sosyal medya stratejisini oluşturmak ve geliştirmek,
● Doğru hedef kitleyi belirlemek; tercihlerine, ilgi alanlarına ve ihtiyaçlarına uygun içerikler üretmek,
● Markanız için doğru sosyal medya platformu/platformlarını seçmek,
● İçerikler için takvim oluşturmak ve sürekli optimize etmek,
● Müşteriler ve potansiyel müşteriler ile etkileşim oluşturmak,
● Sosyal medyada daha fazla görünür olmak,
● Sosyal medya hesaplarınızın performansını izlemek, raporlamak ve değerlendirmek.
Gezgin Ajans’ın Sosyal Medya Yönetim Süreci

Markanız adına doğru bir sosyal medya yönetimi geliştirmek için aşağıda yer alan başlıklara önem veriyoruz.

● Hedef kitle araştırma süreci: Sağlıklı, etkili ve başarılı bir sosyal medya yönetimi için hedef kitle belirlemek en önemli adımdır. Potansiyel müşterilerinizin özelliklerini belirlemek için; meslek grupları, ilgi alanları, yaş, cinsiyet ve konum bilgileri ile onları harekete geçirecek duygular iyi bir şekilde belirlenmelidir. Potansiyel müşterilerinizi daha iyi anlamak, onlara doğru içeriklerin ve yaklaşımın oluşturulmasını sağlar.
● Sosyal medya platform seçimi: Her sektörün ağırlık göstermesi gereken sosyal medya platformu farklılaşabiliyor. Moda sektöründe hizmet veren bir firma için Instagram ne kadar önemliyse, endüstriyel ürünler satan bir firma için de Linkedin o derece önemli olacaktır. Bu açıdan, doğru yaklaşım ve hedefleme için doğru platformların seçilmesi gerekir. Fabrikalara satılan bir teknik ürünün hedef kitlesini, Linkedin üzerinde aramak, Instagram üzerinde aramaktan çok daha iyi bir yaklaşım olabilir.
● Sosyal medya stratejisi geliştirme: Doğru hedef kitleyi belirledikten ve sonuç odaklı platformları seçtikten sonra, strateji geliştirme adımına geçebiliriz. Strateji oluştururken dikkat ettiğimiz konular; markanın hedefleri, değerleri, sektör yaklaşımı, markanın sesi ve yaklaşımıdır.
● Tasarım profilleri: Tasarımlar, markanın kurumsal kimliği ile uyumlu olmalıdır. Farklı sosyal medya platformları için oluşturulan doğru boyutlu tasarımlar sayesinde müşterilere hedeflenen yaklaşım sergilenir. Maksimum etkileşim ve dönüşüm oranı için doğru tasarım planı çok önemlidir.
● Yayımlama planı oluşturma: Sosyal medya platformlarınız için içerik takvimi oluşturularak, planlama yapılmış olur. Platformlardan alınan analitik verilerine göre, en doğru paylaşım zamanı ortaya çıkarılarak maksimum etkileşim ve dönüşüm almayı hedefleriz.
● Kullanıcılarla etkileşim kurma: Potansiyel müşterileriniz ile doğru etkileşim kurmak çok önemlidir. Onların talepleri ile yakından ilgilenerek, satışlarınızı artırabilirsiniz. Biz maksimum etkileşim oluşturmak için doğru grafik, mesaj ve renk şemasını kullanmaya büyük özen gösteriyoruz.
● Erişiminizi artırma: Daha fazla kişiye ulaşmak en çok talep edilen konulardan biridir. Daha fazla takipçiye sahip olmak süreç alan bir konudur. Takipçi sayısı, başlarda yavaş bir şekilde ilerlese de zaman içerisinde ivmeli bir şekilde artmaya başlar. Ayrıca, çeşitli reklam kampanyaları ile desteklenerek, bu süreç çok daha kısa tutulabilir.
● İçeriklerin performansını takip etme: Oluşturulan içeriklerin elde etmiş olduğu etkileşim üzerinden performans değerlendirmesi yaparız. Bu sayede, takipçilerin talepleri, beğenileri ve harekete geçiren duygular daha net bir şekilde ortaya çıkar. Bu doğrultuda yaptığımız optimizasyon çalışmaları ile birlikte daha fazla etkileşim oluşturmuş oluruz.
Sosyal Medya Yönetimi Fiyatı Ne Kadar?

Gezgin Ajans olarak, sosyal medya yönetimi için fiyatlandırma yaparken, işletmenin ölçeğine, taleplerine ve hedeflerine göre farklı maliyetler çıkacağından ön çalışma sonrası fiyatlandırmalar yapıyoruz. Bu sayede, her ölçekte firmaya ve bütçeye uygun bir hizmet sunmuş oluyoruz.

Bu Yazıya Tepki Ver