SOSYALBEN VAKFI 8 YAŞINDA

1632211325_SOSYALBEN_8_YA__INDA__1_
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2013 yılında kurulan SosyalBen Vakfı, Kars’tan Edirne’ye, Sinop’tan Hatay’a, Nepal’den Moğalistan’a, Kamboçya’dan Karadağ’a kadar Türkiye’nin ve dünyanın birçok bölgesinde gerçekleştirdiği çalışmalarla bugüne kadar 55.000 çocuğun hayatına dokundu.

Çocukların yeteneklerini keşfetmelerini sağlamayı ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunarak yaşadıkları dünyanın farkında, sorumlu bireyler yetiştirmeyi amaçlayan SosyalBen Vakfı 8 yılda pek çok toplumsal projeye imza atarak 5.000 gönüllü ile 16 farklı ülkede Türkiye’nin 77 ilinde fiziki ve dijital saha faaliyetlerine devam ediyor.

Spordan sanata pek çok farklı alanda çocukların ve gençlerin yetenek keşfine olanak sağlayan SosyalBen Vakfı, aynı zamanda gönüllülük faaliyetlerini e-Gönüllülük kavramı altında dijitale taşıyarak sosyal sorumluluk konusunda fark yarattı. Vakıf geçtiğimiz yıl boyunca düzenlediği dijital atölyelerle, pandemi sebebiyle okul ve arkadaşlarından uzak olan çocukların sosyalleşmesine, aynı zamanda da yeteneklerini ve ilgi alanlarını fark etmelerine olanak sağladı.  Geleneksel ve dijital arenada gerçekleştirdiği faaliyetlerinin sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmak için 2020-2021 yılı faaliyet raporunu hazırladı.

SosyalBen Vakfı Araştırmalarına Devam Ediyor

SosyalBen Vakfı Araştırma Kurulu’nun hayata geçirdiği ilk çalışma olan “Gönüllülük Raporu” 2020 yılında yayınlanmıştı. 2021 yılında araştırmalarına bir yenisini ekleyen vakıf, yetenek keşfinin önemine değinen, müfredat dışı aktivitelerin, çocukların kendilerini ve yeteneklerini tanıması ve sosyal gelişimleri açısından önemini anlatan “Müfredat Dışı Eğitim ve Gelişim Raporu”nu hazırladı.

 

SosyalBen Vakfı Araştırma Kurulu Başkanı Aslı E. Mert bu rapor hakkında bilgi verirken “SosyalBen 8. yaşına girerken, Vakfın odak noktasında yer alan müfredat dışı etkinliklerin yararlarına ve bu içeriklere erişimin önemine değinen raporumuzu paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Çocukların ve gençlerin hem müfredata dâhil eğitimdeki başarılarına hem de zihinsel, fiziksel ve sosyal gelişimlerine çok olumlu katkıları olan müfredat dışı eğitimin yaygınlaşmasını, konuya ilişkin farkındalığın artmasını ve bu etkinliklere eşit erişimin sağlanmasını diliyoruz” dedi.

8 yıldır toplumsal fayda yaratmaktan duydukları mutluluğu dile getiren SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi ise “Öncelikle bu güne kadar SosyalBen yolculuğumuzda bize destek olan, büyük hevesle gerçekleştirdiğimiz her projenin heyecanını bizimle paylaşan herkese teşekkürlerimizi iletmek isterim. Kutlamaları kabul ettiğimiz bu günlerde SosyalBen ailesinin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha görmüş olmaktan mutluluk duyuyorum. Hedefimiz daha nice çocuğun yeteneğini keşfetmesi adına sosyal gelişimlerine destek olarak kendi potansiyellerinin farkında güçlü nesillerden oluşan bir toplum hayaliyle hep birlikte faydalı pek çok projeye daha imza atacağımıza inanıyorum.” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver