Sözleşmeli Öğretmen Atamaları İle İlgili Bilgilendirme Yapıldı

image_6639d3dcc8067
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Tekin Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in daha önce yaptığı açıklamalar doğrultusunda sözleşmeli öğretmen atamaları ile ilgili önemli bilgilendirmeler yapıldı.

Öğretmen Atamaları Branş Dağılımı ve Kontenjanlar Ne Zaman Açıklanacak?

Öğretmen atamaları için branş dağılımı ve kontenjanlar, 7 Mayıs 2024 Salı günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan kabine toplantısının ardından “Milli Eğitim Bakanı ve Hazine Bakanı ile son kez görüşeceklerini ve yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacaklarını” belirtti.

Öğretmen Atamaları Hangi Branşlarda Yapılacak?

Yaklaşık 130 farklı branşta atama yapılacağını vurgulayan Bakan Tekin, her branşın eşit derecede önemli olduğunu belirtti. Branşlardaki atamaların adil bir şekilde yapıldığına dikkat çeken Tekin, objektif ve eşit bir şekilde branş dağılımının belirleneceğini ifade etti.

Öğretmen Branş Dağılımı Nasıl Olacak?

Öğretmen ataması branş dağılımı henüz belli olmasa da geçmiş yıllarda yapılan atamalara bakıldığında 2023 yılında 45 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Bu atamada sınıf öğretmenliği için 7 bin 878, rehberlik alanı için 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği için 3 bin 269 ve diğer alanlara da kontenjanlar ayrılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da öğretmen atamaları konusunda “Yakında bir miktar atama yapılacağını” belirtirken, detayların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacağını ifade etti.

Bu Yazıya Tepki Ver