Spirulina

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

Sağlıklı yaşam sürdürülebilmesi için önemli bileşenlerden biri olan spirulina en eski deniz bitkilerinden biri olarak bilinir. “Geleceğin Gıdası” olarak da ifade edilen bu bitki mineral, vitamin, gama linoeis asit (GLA), karotenoidler ve aminoasit yönünden zengindir. 1974 yılından bu yana yapılan çalışmalar bu bitkisinin benzersiz bir içeriğe ve faydaya sahip olduğunu gösterir.

 

Spirulina Nedir?

Küçük kapsül ve toz şeklinde üretilen spirulina yosunu günlük beslenme programına ek olarak gıda takviyesi şeklinde alınır. Bu yosun türü mavi ve yeşil alglerden meydana gelir. Besin takviyesi olmasının yanı sıra yosunun toz hali yüz maskesi olarak da kullanılır. İçeriğinde yaklaşık %60 ile %70 oranında bitkisel protein bulunan spirulina bir kere ısırıldığında dana etinden yaklaşık %30 daha fazla protein alabilmeyi sağlar.

 

Spirulina Faydaları Nelerdir?

Spirulina faydaları oldukça fazladır. Vücudu alerjik reaksiyonlara karşı koruyan bu bitkide ıspanaktan daha fazla miktarda D vitamini bulunur ve bu sayede vücuttaki demir eksikliğini giderir. Kasları daha güçlü hale getiren yosun toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

 

Düzenli olarak kullanıldığında yaşlanma belirtilerini en aza indiren spirulina manganez, E vitamini ve çinko içerir. Bu sayede maske şeklinde cilde uygulandığında toparlayıcı ve arındırıcı etki meydana getirir.

 

Spirulina İçeren Takviye Edici Gıda

Spirulina içeren takviye edici gıda çoğunlukla günde bir kapsül şeklinde kullanılır. Oluşabilecek yan etki riskine karşı yeterli miktarda kullanımı önem taşır. Aksi takdirde karaciğer ve böbreklere zarar verilebilir. Eğer bu yosun kontrolsüz şekilde üretilirse ağır metallerin bulunduğu ortamda yetiştirilebilir. Bu da sağlık açısından zararlı etkileri beraberinde getirir. Bu nedenle spirulina yosunu başta olmak üzere tüm gıda takviyeleri güvenilir mağazalardan satın alınmalıdır. Böylece olumlu etkiler daha fazla olacaktır.

 

Bu Yazıya Tepki Ver