Spor’da Bir Yıldız Doğuyor! İlker Aydilek Spor Kariyeri

İlker Aydilek 13 Ekim 1994 doğumlu genç bir sporcudur. İlk kez 7 yaşındayken spora futbol ve güreş ile merak salmıştır. Bir süre spor yapmasının ardından ise 10 yaşında paten ile tanışmıştır.

İlker Aydilek (12)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlker Aydilek 13 Ekim 1994 doğumlu genç bir sporcudur. İlk kez 7 yaşındayken spora futbol ve güreş ile merak salmıştır. Bir süre spor yapmasının ardından ise 10 yaşında paten ile tanışmıştır. Akrobasi patenin ilgisini çok fazla çekmesi ile bu spora yönelmeye karar vermiştir. Paten konusunda yaklaşık 3 senelik bir gelişim sürecinin ardından profesyonel olma yolunda adımlar atmaya başlamıştır.

Büyük kurumsal firmalar ile iş birliği yapan sporcu bu firmalar için gösterilerde yer almıştır. Ülkemizde yarışmalara katılmıştır. 2016 yılında bir yarışmada oylamada en yakın rakibine %91’lik bir oy toplayarak ön plana çıkmıştır. Bunun yanı sıra Yetenek Sizsiniz isimli popüler TV programında iki defa finale kalmayı da başarmıştır. Forum İstanbul Extreme Fest yarışmasında 2016 Türkiye paten şampiyonu oldu. Türkiye’de tüm yarışmalarda birinci olmuştur.

İlker Aydilek paten konusunda profesyonel olmaya başladıktan sonra oldukça aktif bir kariyeri sahip olmuştur. Yurt içinde katıldığı yarışmalar ve çıktığı programların yanı sıra yurtdışında da şahsi olarak yarışmalara katılmıştır. Antalya ilinde dünyaca ünlü otellerde gösteri yapmıştır.

Gösterilerinden birinde yaptığı double backflip hareketi hem Türkiye’de ilk olması hem de dünyada sayılı kişi tarafından yapılması ile çok olumlu geri dönüşler almıştır. Türkiye’nin çok sayıda yerinde kaykay pistleri kurulmasını sağlayan sporcu, gençlerin bu sporlara yönelmesine yardımcı oluyor. 2016 yılında Martin Valen ve Modayı Tıkla markaları için reklam yüzü olmuştur. Şu anda aktif olarak paten kaymaya ve spor kariyerine devam ediyor.

İlker Aydilek Instagram Hesabı:

https://www.instagram.com/ilkeraydilekk/

Videoları:

https://www.instagram.com/p/BGEeulsmR_a/?utm_medium=copy_link

https://www.instagram.com/p/BbunXj6HFog/?utm_medium=copy_link

https://www.instagram.com/reel/CTfeUBLjON2/

 

Bu Yazıya Tepki Ver