Statik Çubuk Nedir?

Anti statik önleyici ürünler arasında en çok tercih edilen ve kullanımı yaygın olan ürün, anti statik bar olarak isimlendirilir.

statik bar
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anti statik önleyici ürünler arasında en çok tercih edilen ve kullanımı yaygın olan ürün, anti statik bar olarak isimlendirilir. Bunlar statik elektriği engeller ve bu alandaki bütün ihtiyaçları karşılar. Bu kapsamda; statik bar ortaya çıkarmış olduğu elektrik alandan dolayı, hava moleküllerini negatif ve pozitif olarak iyonlara ayırır havanın iyonizasyonunu oluşmasına yardımcı olur. Kontel sitesinden bu konuda bilgi alabilirsiniz. Statik elektrik vücutta oluştuğu ve atılmadığı zaman, vücutta birikim yapar. Genelde yün kazak giyildiği zaman, demir kapı kolu ile temas ya da araba kapısı gibi elektriği yoğun olarak alan nesnelere temas edildiği zaman, vücuttaki fazla elektrik atılmaya çalışır.

Bu elektrik boşalma esnasında, farklı sesler çıkar ve biriyle temasta edildiği zaman, elektrik çarpması hissi oluşur. Statik bar elektrik oluşumunu nötr hale getirir.

Statik Bar Neden Kullanılır?

Genel kapsamda statik bar üretilirken, malzemelerin yüzeyinde oluşan statiği elektriği bitirerek ya da nötrleyerek üretimde ortaya çıkacak problemlerin önüne geçer. Anti statik barlar, statiği alınacak malzemeye monte edilir. Doğru kullanım yapıldığından emin olmak gerekir. Bu konu ekstra önemlidir. Bunun sebebi, cihazların daha iyi ve performansı yüksek olarak çalışabilmesi için doğru montaj yapılması gerekir.

Anti statik barlar uygulama alanlarına göre normal statik bar ürünleri dışında Hava Üflemeli statik bar ya da nozullu statik bar olarak da satılır. Bu modeller üretim aşamasında toz oluşumunun önüne geçer. Kontel sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: https://kontel.org/urun-kategori/statik-elektrik-yukleyici-bar/

Bu Yazıya Tepki Ver