Su içerken yemek yemek borusu yırtıldı! Ameliyatla hayata döndü

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun’da özeli bir hastaneden yapılan açıklamaya göre, Ordu’da su içtiği sırada acı hisseden ve yakınları göre hastaneye kaldırılan 84 yaşındaki Ayşe Sinan’ın tetkikinde yemek yemek borusunun yırtıldığı belirlendi. Yaşamsal risk taşıyan hasta, 112 Ivedi Servis ekibince hastaneye getirildi. Burada göğüs cerrahisi uzmanı Op. Dr. Hasan Demir ve ekibi göre ameliyat edilen Sinan, sağlığına kavuşturuldu.

Demir, 24 saat içinde müdahale etmeleri gereken hastanın ileri yaş ve böbrek yetmezliği gibi yüksek riskleri bulunduğunu belirtti.

“5 SANTİMLİK BİR BIRIM YIRTIKTI”

Radyoloji uzmanı Doç. Dr. Esra Meltem Kayahan Ulu’nun yazdığı rapor ile yırtığın konumunu belirlediklerini, tüm riskleri minimize ederek hastayı kardiyoloji ve hissizlik uzmanları ile değerlendirerek operasyona karar verdiklerini anlatan Demir, “Yemek Yemek borusunun alt ucunda 5 santimlik bir bölüm yırtıktı. Bu bölümü onardık. Şu lahza hastamız gayet iyi, rahatça su içebiliyor, çorba gibi istikrarsız gıdalar tüketebiliyor. Taburcu olma aşamasına geldi.” ifadesini kullandı.

Op. Dr. Demir, su içerken yemek yemek borusunun yırtılmasına ilk kez rastladığına göze çarpan ederek şunları kaydetti:

“25 takvim meslek hayatımda ilk olarak karşılaştığım bir vaka. Normalde yemek yemek borusu yırtılması, bu tür hastalarda su içerken yaşanan bir şart değildir ancak bilhassa altta yatan bir etmen varsa örneğin yemek borusunda şişmiş keseler gibi sıkıntılar bulunuyorsa olabilir. Çoğunlukla öksürük ve kusma gibi yemek borusunun iç basıncını artıran durumlar sonucunda gerçekleşir.”

Ayşe Sinan’ın oğlu Ömer Sinan ise olayın yaklaşık 10 gün önce gerçekleştiğini aktararak “Annem rahatsızlanınca hastaneye götürdük. Acildeki görevli hekim yemek borusunun yırtık olduğunu belirleyince buraya sevk etti. Annemin hayatını kurtaran doktorlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: AA

Bu Yazıya Tepki Ver