Su seviyesi 10 metre düştü! Ağaçlar ortaya çıktı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokat merkeze bağlı Çamlıbel Beldesi Akın Mahallesinde yer alan gölet son yılların en düşük su seviyesini yaşıyor. Tarımsal sulamada kullanılan gölette yağışların az olması ile birlikte su seviyesi kıyı şeridinden takriben 10 metre çekildi. Suyun çekilmesi ile birlikte göletin ortasında yer alan ağaçların dalları su yüzüne çıktı. Birçok çeşitlilik kuş türünü barından gölette su yüzüne meydana çıkan ağaçlar kuşların konaklama mekanı oldu.

SU SEVİYESİ HER GEÇEN GÜN DÜŞÜYOR

Akın Mahallesi Muhtarı Mahmut Delioğlan, takriben 25 yıl önce yapılan göletin 9 köyde tarımsal sulamada kullanıldığını kaydetti. Yağışların eksik olması ve tarımsal sulama nedeni ile gölette su seviyesinin her geçen gün düştüğünü belirten Delioğlan, “Buradan sulandırma yapan 9 köyde mağduriyet yaşanıyor. Uygunca barajında başlatılan kanal çalışmasını tamamlanarak bir lahza önce buraya bağlanmasını istiyoruz.” dedi.

Su seviyesinin düşmesi ile birlikte göletin ortasındaki ağaçların ortaya çıktığını, göletteki balıkların risk içinde olduğunu gösteren Delioğlan, biran önce barajdan gölete kanal bağlantısı gerçekleştirmek istediklerinin altını çizdi.

Sulandırma Birliği Kooperatifi Başkanı Şevket Delioğlan’da yağışların eksik olmasından gölette su seviyesinin düştüğünü ve mağduriyet yaşadıklarını belirterek, “20 bin dönüm arazi sulanacak durumda. Lakin suyumuz yetkisiz. Uygunca Barajından Akın göletine yapılması planlanan temas hattı yarım kaldı. Devletimizden bir lahza önce bu çalışmanın tamamlanmasın istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Bu Yazıya Tepki Ver