Sulama Yapılmadan Yetişen Siyez Buğdayının Ekimi Başladı

image_6575eb277059b_4nRuXF
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kastamonu’da Siyez Buğdayı Üretimi Artıyor

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde, kar sularıyla kendini besleyen siyez buğdayının ekimi başladı. Coğrafi işaretli ürün olan siyez buğdayı, yaklaşık 12 bin dekar alanda ekiliyor.

Doğal Şartlarda Yetiştirilen Siyez Buğdayı

Hiçbir kimyasal madde kullanılmadan ekilen siyez buğdayı, sulanmadan ve gübre kullanılmadan kar suyuyla yetişiyor. dellabet Buğdayın hasadı Ağustos ayında gerçekleştiriliyor ve çiftçiler aldıkları rekolteden memnun kalıyor.

Çiftçiler Üretim Kapasitesini Arttırmayı Hedefliyor

İhsangazi’de çiftçilik yapan Vahittin Ciğerci, 2024 yılında hasadını yapacakları siyez buğdayının ekimini gerçekleştirdiklerini belirtiyor. Ciğerci, siyez buğdayının kış aylarında kar yağışı olduğunda ekilmesi gerektiğini ve buğdayın kabuklu olduğu için zarar görmediğini ifade ediyor.

12 Bin Yıllık Ata Tohumu Siyez Buğdayı

İhsangazi ilçesinde siyez üreticiliği yapan Yasin Ciğerci, tarlasına 12 bin yıllık ata tohumu siyez buğdayı ektiklerini söylüyor.  dellabet giriş Ciğerci, siyez buğdayının yaz aylarında hasat edildiğini ve ardından taş değirmende işlendiğini belirtiyor.

Sebahattin Ciğerci ise 80 dönümlük tarlasına siyez buğdayı ekimini gerçekleştiriyor ve ata tohumunu toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor.

Bu Yazıya Tepki Ver