Sürekli Penetrasyon Testi

7
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

PentestBX, sürekli penetrasyon testi ile beraber sistemlere karşı yapılabilecek saldırıları tespit ederken, karşılaşılabilecek zararların tespitinde kullanılmaktadır. Penetrasyon testinin sürekli yapılmasının nedeni ise sistemin güvenliğini güncel tutmaktır. Amacına uygun bir şekilde gerçekleştirilen bu testlerin aslında bir süreç olduğu unutulmamalıdır. Çünkü kurumlarda tek seferlik testlerde karşılaşılan olumlu sonuçlar, aynı dönemde saldırı yapılmayacağı anlamına gelmez. PentestBX, bu testlerin yılda bir kez yaptırılması gerektiğini aktarır. Önemli bir tedbir olan penetrasyon testi, kötü amaçlı saldırganların içeriden ya da dışarıdan yapılacak saldırıları tespit etmek amacıyla uygulanmaktadır.

Sürekli Penetrasyon Testi Neden Yapılmalı?

Sürekli penetrasyon testi ilk olarak yaşanabilecek saldırı, sızma veya istismar girişimcileri önlemek için yapılmaktadır. Ayrıca kurumların ağ sistemlerindeki risk ve tehditleri ortaya çıkaran bu test, güvenlik duvarının daha verimli çalışmasını sağlar. Elbette sürekli penetrasyon testi ile güvenlik denetim maliyetleri düştüğü gibi zafiyetlere karşı en uygun aksiyonlar alınabilmektedir.

Kurumların tercih ettiği yazılım veya donanım alt yapısının güncel olmasını sağlayan bu test, güvenlik kapasitesiyle ilgili kapsamlı bilgiler vermektedir. Güvenlik politikalarının incelenmesine olanak sağlayan penetrasyon testi son olarak yönlendirici ya da web sunucularının verimliliğini de artırmaktadır. PentestBX tarafından gerçekleştirilen bu işlemlerin her zaman başarılı olduğu ve kurumların alt yapısını %100 güvenli hale getirdiği bilinmelidir. Siber güvenlik aşamalarında ihtiyacınız olan tüm hizmetler de yine PentestBX tarafından sunulmaya devam edilmektedir.

Bu Yazıya Tepki Ver