Şuşa’nın işgalden kurtarılmasının ardından Aliyev ve eşinden zafer pozu

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva, Haydar Aliyev’in mezarını ve Şehitler Hiyabanı’nı ziyaret etti. Aliyev çifti Azerbaycan’ın egemenliği ve toprak bütünlüğü için canlarını veren şehitleri mezarları başında andı.

Şuşa'nın işgalden kurtarılmasının ardından Aliyev ve eşinden zafer pozu

KAMERA KARŞISINDA ZAFER POZU VERDİ

Cumhurbaşkanı Aliyev, “Ebedi Meşale” anıtına çelenk koyduktan sonra Azerbaycan İstiklal Marşı çalındı. Azerbaycan halkına seslenen Aliyev, Dağlık Karabağ’ın kalbi olan Şuşa şehrinin 28 yıl sonra Ermenistan işgalinden kurtarıldığını açıkladı. Ulusa sesleniş konuşmasının ardından İlham Aliyev, eşi Mihriban Aliyeva ile birlikte Şuşa zaferini kutlamak üzere kamera karşısında zafer pozu verdi.

Şuşa'nın işgalden kurtarılmasının ardından Aliyev ve eşinden zafer pozu Şuşa'nın işgalden kurtarılmasının ardından Aliyev ve eşinden zafer pozu

Aliyev, Şuşa’nın işgalden kurtarıldığını şu ifadelerle açıklamıştı:

“8 Kasım 2020 Azerbaycan tarihinde ebedi olarak yaşayacak. Bu bizim şanlı zaferimizin günüdür. Ermeni vandallarının dağıttığı Şuşa’da artık Azerbaycan bayrağı dalgalanıyor. 28 yıl sonra Şuşa’da ezan sesi duyulacak.

“KAFKASYA’NIN İNCİSİDİR”

28 yıldır işgal altında olan Şuşa’nın Azerbaycan tarihinde hususi bir yeri var. Şuşa, sadece Azerbaycan’ın değil tüm Kafkasların incisidir. Biz bu tarihi Şuşa zaferini müzakere masasında değil savaş meydanında kazandık.

“HOCALI KURBANLARININ KANI YERDE KALMIYOR”

Bizim zafer yürüyüşümüz devam ediyor. Eğer Ermenistan taleplerimize cevap vermezse sonuna kadar gideceğiz. Hocalı kurbanlarının kanı yerde kalmıyor. İntikamımızı savaş meydanında alıyoruz. Düşmanı kovuyoruz ve kovacağız.

“KARABAĞ AZERBAYCAN’IN TOPRAĞIDIR”

İktisadi gücümüz olmasaydı bu başarıyı elde edemezdik. Bugün Azerbaycan ekonomik olarak hiçbir ülkeden geri değil. Güçleniyoruz. Ordumuz için lazım olan tüm silahları dışarıdan alıyoruz. Ekonomik gücümüz olmasa bunları elde edemezdik. Siyasi irade göstererek, birlik göstererek gururumuzu savunduk. Bize karşı yapılan kara propagandanın asıl maksadı bizi amacımızdan uzaklaştırmaktı. İşgal edilmiş topraklar ebedi olarak işgalcilerin elinde kalması amaçlandı. Biz bütün dünyaya söyledik ki, Karabağ Azerbaycan toprağıdır”

“BABAMIN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİM”

Gözün aydın olsun Azerbaycan. Gözün aydın olsun dünya Azerbaycanları. Babamın vasiyetini yerine getirdim. Her gün binlerce mektup alıyorum. Ne kadar güzel sözler ve büyük destek gösterileri var. Bütün dünyaya ilan ediyoruz. Biz büyük halkız. Bu yumruk demir yumruktur. Bu demir yumrukla düşmanın başını ezeceğiz”

Şuşa'nın işgalden kurtarılmasının ardından Aliyev ve eşinden zafer pozuŞuşa'nın işgalden kurtarılmasının ardından Aliyev ve eşinden zafer pozuŞuşa'nın işgalden kurtarılmasının ardından Aliyev ve eşinden zafer pozuŞuşa'nın işgalden kurtarılmasının ardından Aliyev ve eşinden zafer pozuŞuşa'nın işgalden kurtarılmasının ardından Aliyev ve eşinden zafer pozuŞuşa'nın işgalden kurtarılmasının ardından Aliyev ve eşinden zafer pozuŞuşa'nın işgalden kurtarılmasının ardından Aliyev ve eşinden zafer pozuŞuşa'nın işgalden kurtarılmasının ardından Aliyev ve eşinden zafer pozuŞuşa'nın işgalden kurtarılmasının ardından Aliyev ve eşinden zafer pozuŞuşa'nın işgalden kurtarılmasının ardından Aliyev ve eşinden zafer pozu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Bu Yazıya Tepki Ver