Tarihi Uzay Yolculuğu Tamamlandı: Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Dünya’ya Dönüyor

image_65c62661a8af9
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Astronotlar, Dünya’ya Dönüşe Hazırlanıyor

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve beraberindeki üç astronot, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılma töreninin ardından Dünya’ya dönmek üzere hazırlıklarını tamamlıyor. Yarın öğleden sonra yapılacak olan ayrılışla birlikte astronotlar, yaklaşık 12 ila 13 saat sürecek bir yolculukla Dünya’ya ulaşacak.

Planlı İniş Noktası Belirleniyor

Astronotları taşıyan kapsül, planlı inişin gerçekleştirileceği noktayı belirlemek için hesaplamalar yapıyor. Potansiyel olarak 7 farklı noktaya iniş yapabilecek olan ekip, ABD’nin Florida eyaletinin doğusundaki Atlas Okyanusu veya batısındaki Meksika Körfezi’nden birine inmeyi planlıyor.

Sağlık Kontrolleri ve Karantina Süreci

Kapsül suya indikten sonra astronotlar gemiye alınacak ve burada ilk sağlık kontrolleri yapılacak. Daha sonra helikopterle havaalanına, ardından da uçakla Houston’a götürülecekler. Uçakta doktorlar tarafından genel kontrolleri gerçekleştirilecek olan ekip, aynı gün sabah saatlerinde Houston’a varması bekleniyor.

Houston’da astronotlar, kapsamlı bir sağlık taramasından geçirilecek ve bir süre karantinada kalacaklar. Bu süre boyunca sağlık durumları yakından takip edilecek ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için önlemler alınacak.

Bu Yazıya Tepki Ver