Tatil Döneminde Doğayla İç İçe: Tabiat Parkları ve Milli Parklar Tercih Edildi

image_661e30fe43c40
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DKMP Genel Müdürlüğü’ne Bağlı Alanlar İlgi Odağı Oldu

Doğayla vakit geçirmek isteyen vatandaşların tercihi, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı DKMP Genel Müdürlüğü’nün yetki ve sorumluluğundaki tabiat parkları ile milli parklara yöneldi. 6-14 Nisan tarihlerini kapsayan tatil döneminde, milyonlarca kişi söz konusu alanları ziyaret etti.

En Çok Ziyaret Ormanya Tabiat Parkı’na

Tatil süresince 2 milyon 906 bin 385 kişi tabiat parkları ve milli parkları ziyaret ederken, Ormanya Tabiat Parkı 278 bin 748 ziyaretçiyle en fazla ilgi gören yer oldu. Beydağları Sahil Milli Parkı 274 bin 689 ziyaretçiyle ikinci sırada yer alırken, Marmaris Milli Parkı 273 bin 342 ziyaretçiyle üçüncü oldu. Beyşehir Gölü Milli Parkı, 142 bin 380 ziyaretçiyle dördüncü, Burç Tabiat Parkı ise 100 bin 15 ziyaretçiyle beşinci sırada yer aldı.

Diğer ilgi gören alanlar arasında Abant Gölü Milli Parkı, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı, Şamlar Tabiat Parkı, Kuzuyayla Tabiat Parkı, Meryemana Tabiat Parkı da bulunuyor.

Doğal Güzellikler Koruma Altında

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, korunan alanların sahip oldukları kaynak değerlerle koruma gayretinde olduklarını belirtirken, doğa ve açık hava aktivitelerini tercih eden vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çeşitli alan düzenlemeleri yaptıklarını açıkladı. Bakan Yumaklı, vatandaşların korunan alanlara ilgisinin artmasıyla memnuniyet duyduklarını ve ülkenin doğal güzelliklerini korumak için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Bu Yazıya Tepki Ver