TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Dijital Telif Gündemiyle Toplandı

image_663de41bf2463
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hüseyin Yayman: “Sosyal Medya Değil, Dijital Mecralar Komisyonuyuz”

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Hüseyin Yayman başkanlığında “dijital telif” gündemiyle toplandı. Yayman, komisyonun “sosyal medya komisyonu” değil “dijital mecralar komisyonu” olduğunu vurguladı.

Dijital Mecraların Türkiye’ye Etkisi ve Trolleşme

Yayman, Türkiye’de dijital mecralar meselesinin ve iletişim teknolojisinin siyasal faaliyetler, eğitim, ekonomi, ticaret ve hayat üzerindeki etkilerinin ele alındığını belirtti. Hayatın her alanında “trolleşme” ile karşı karşıya olunduğunu belirterek, bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını vurguladı.

Sosyal Medya Platformlarının Türkiye’deki Durumu

Yayman, Türkiye’nin dünyada en çok sosyal medya kullanan ülkelerden biri olduğunu ve bu durumun Türkiye’yi dijitale bağımlı hale getirdiğini ifade etti. Ayrıca, sosyal medya platformlarının Türkiye’de hukuka ve kanuna uyması gerektiğini vurguladı.

Yasaklamalara Karşı Duruş

Yayman, Türkiye’de sosyal medya platformlarının yasaklanmasına karşı olduklarını belirterek, platformların Türkiye’ye gelerek ülkenin yasalarına ve hukukuna uyum sağlaması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, hukuka ve yasalara uygun şekilde hareket etmeye çağırdı ve yasaklamalara karşı olduklarını vurguladı.

Bu Yazıya Tepki Ver