TBMM’de Yoğun Mesai Başlıyor: Emekliye 5 Bin Lira İkramiye Gündemde

image_656c53be2d0f4_eZW1yT
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta 86 maddelik bir torba yasa teklifiyle yoğun bir mesaiye başlıyor. Meclis Genel Kurulu’nda salı günü görüşmelere başlanacak olan teklifte, çalışan emeklilere 5 bin lira ek ödeme yapılması düzenlemesi de yer alıyor.

AK Parti tarafından hazırlanan 86 maddelik kanun teklifinin görüşmeleri Plan ve Bütçe Komisyonu’nda tamamlandı.

Deprem bölgesinde fahiş fiyat uygulayanlara ceza

Bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda başlayacak olan teklif görüşmelerinde, deprem bölgesinde yapı malzemelerinin satışında ve yapım işlerinde fırsatçılık yapanlara yönelik cezaların 10 kat artırılması da yer alıyor.

Ayrıca, Kur Korumalı Mevduat hesaplarındaki vergi istisnasının devam etmesi ve şirketlerin borçlarını yeniden yapılandırabilmeleri için sürenin 2 yıl daha uzatılması da düzenleme kapsamında yer alıyor.

Şans oyunlarında ikramiye dağıtım oranı artacak

Teklifte, şans oyunlarında ikramiye dağıtım oranının üst sınırının yüzde 93’e çıkarılması da öngörülüyor. Ayrıca, çalışan emeklilerin bir defaya mahsus olarak 5 bin liralık ek ödemeden faydalanabileceği düzenleme de teklifte yer alıyor.

TikTok temsilcisi Meclis’te dinlenecek

Öte yandan, Meclis Dijital Mecralar Komisyonu, 7 Aralık’ta TikTok temsilcilerini dinleyecek. Platformun tartışmalara yol açan uygulamaları komisyon gündemine gelecek.

Siyasi parti genel başkanları da Meclis’te grup toplantıları gerçekleştirecek ve salı ve çarşamba günleri kürsüden mesajlarını paylaşacak.

Bu Yazıya Tepki Ver