Tek Seansta Soğuk Lipoliz İle İncelebilirsiniz!

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Soğuk Lipoliz uygulaması sayesinde tek seansta incelme olması, bir ya da iki bedene kadar sağlanabilmektedir. Soğuk Lipoliz ile tek seansta incelme, üç hafta içerisinde tamamlanmakta olan uygulamalar olarak bilinmektedir.

Bölgesel incelme uygulaması bir bölgeye yapılırken üç hafta boyunca sürdüğünde bu uygulama iki bedene kadar incelme sağlamaktadır. Bunun yanı sıra yapılan uygulamanın yeterli gelmemesi halinde üç hafta ara verilerek ikinci seansın da alınması mümkün olmaktadır.

Uygulama seanslarına, uygulayıcı uzman tarafından karar verilmektedir. Bu uygulamalarda maksimum 3 seans yapılması önerilmekle beraber kişi bazlı daha az seans uygulamalarının da yeterli olması beklenmektedir.

Soğuk Lipoliz Uygulaması Nasıl Etki Eder?

Soğuk Lipoliz uygulamasının etki etmesi, yağ dokularının soğuk etkisi ile parçalanması şeklinde mümkün olmaktadır. Zayıflatılmak istenen bölgeye, cihaz aracılığıyla yaklaşık eksi on dereceye kadar soğukluk verilmektedir. Bu soğukluğun etkisi ile yağlar donarak kırılma göstermektedir.

Uygulamanın yapılmasının sonrasında hastanın sıkça yürüyüş yapması istenmekte ve bu sayede donan yağların daha hızlı kırılma göstermesi sağlanabilmektedir. Bu nedenle yalnızca uygulama esnasında değil, uygulama sonrasında da tedavi devam etmektedir.

Soğuk Lipoliz Uygulaması Hangi Bölgelerde İncelme Sağlar?

Soğuk Lipoliz uygulaması ile incelme sağlanan bölgeler,  vücudun yağ biriken bölgeleri olarak bilinmekle birlikte şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Karın bölgesi ve çevresi
  • Sırt bölgesi
  • Kalça
  • Bacak
  • İç bacak
  • Basen
  • Diz üstü bölge ve iç kısım
  • Baldır
  • Kol

Bu bölgelerde yapılan uygulamalar, soğuk Lipoliz ile tek seansta incelme etkisi sunabilmektedir. Fakat her bölge için incelmenin gerçekleşeceği süre aralığı birbirinden farklı olabilmektedir.

Soğuk Lipoliz Kimler İçin Risklidir?

Soğuk Lipoliz uygulamasının riskli olduğu kişiler, uygulamanın soğuk bir uygulama olması nedeniyle başta soğuğa alerjisi olan kişiler olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra hamile olanlara da henüz risk faktörü ön görülemediği için uygulanması önerilmemektedir.

Bunların yanı sıra kalp ve damar hastalığı olanlara, böbrek ve karaciğer hastalığı olanlara ya da mide fıtığı tanısı olanlara da soğuk Lipoliz uygulaması önerilmemektedir. Fakat doktor kontrolünde uygulanması hasta ve doktor iş birliğine bırakılmıştır.

Soğuk Lipoliz Uygulaması Ne Kadar Sürer?

Soğuk Lipoliz uygulaması işlem süresi, uygulama yapılan bölgeye göre değişkenlik göstermektedir. Genel olarak bilinen işlem süresi 45 dakika olmakla birlikte daha geniş bir bölgeye uygulama yapıldığında işlem süresi artabilmektedir.

Uygulama süresi aynı zamanda uygulayıcı uzmanın tekniğine göre de değişkenlik gösterebilmektedir. Fakat genel olarak tek bir cihaz üzerinden yapılan bir uygulama olması nedeniyle 45 dakikadan daha az sürmemesi beklenmektedir.

Soğuk Lipoliz Uygulaması Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Soğuk Lipoliz uygulaması sonrasında dikkat edilmesi gerekenler, öncelikle tedavinin olası sonuçlarının bilinmesi olarak ifade edilmektedir. Uygulama sonrasında ciltte kızarıklık, morarma ya da sertleşme gibi durumlarla karşılaşılacağına hazır olarak uygulamanın yapılması gerekmektedir.

Uygulama sonrasında yağların donarak kırılması beklendiği için özellikle yürüyüş ve beraberinde fiziksel aktivitelerin yapılmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Yürüyüş, tedavi sonrasında uygulamadan istenen sonuçların alınmasını sağlamaktadır.

Uygulama sonrasında yağlanmanın yeniden oluşmaması için yeni bir beslenme programı edinilmesi de oldukça önemlidir. Protein ağırlıklı beslenmek, kırılan yağların yerine kas oluşumunu sağladığı için oldukça fit bir vücuda kavuşmaya yardımcı olmaktadır.

Soğuk Lipoliz ile tek seansta incelme bekleyenlerin her zaman tek seans incelmesi sağlamadığını kabul etmeleri gerekmektedir. Bazı bölgelerdeki yağların kırılması için tek seanstan daha uzun sürelere gerek görülebilmektedir. Bu nedenle uygulama yapılmadan önce seanslar ve uygulama ile ilgili uzman tarafından bilgilendirme alınması önerilmektedir.

Kaynak: https://www.gonulatessacan.com/

Bu Yazıya Tepki Ver