TEKNOFEST İzmir Rekoru 5 Günde 1,1 Milyon Ziyaretçi

Screenshot_22
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de yapılan teknoloji, havacılık ve uzay festivali olan TEKNOFEST, beş gün süren etkinlik boyunca 1,1 milyon ziyaretçiyi ağırladı. Çiğli Havaalanı’nda gerçekleştirilen bu büyük etkinlik, 27 Eylül’de başladı ve bugün tamamlandı. Festivalin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, “TEKNOFEST 2023 İzmir etabında 5 gün süresince 1 milyon 100 bin teknoloji meraklısı bize eşlik etti.” denildi.

Bu sene, TEKNOFEST etkinliklerine toplamda 4,6 milyon kişi katılım gösterdi. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, festivalin 2018’den bu yana toplamda yaklaşık 10 milyon kişi tarafından ziyaret edildiğini belirtti. Bayraktar, 125 farklı paydaş kuruluşun desteğiyle gerçekleştirilen TEKNOFEST’in, Türkiye’nin milli teknoloji atağını desteklediğini vurguladı.

TEKNOFEST, milli teknolojiye olan ilgiyi artırmak ve bu alandaki gelişmeleri desteklemek amacıyla Türkiye’nin dört bir yanında düzenleniyor. Festival, daha önce İstanbul, Gaziantep, Samsun ve Bakü gibi şehirlerde de teknoloji severlerle buluştu. Cumhuriyetimizin 100. yılında ise İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilen etkinliklerle ziyaretçilerin karşısına çıktı. İzmir ayağı, 27 Eylül’de başladı ve etkinlikler bugün son buldu.

Bu Yazıya Tepki Ver