Teknoloji İlerlerken Dijital Dolandırıcılık Artıyor

image_65c2367b3852d
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deepfake Teknolojisi Kullanarak Şirketin 25,6 Milyon Dolarını Çalan Hırsız

Teknolojik gelişmelerle beraber dijital dolandırıcılık da artmaya başladı. Yanlış ellerde teknolojinin nasıl tehlikeli hale geldiğini yaşanan son olaya da ortaya koydu. Hafta sonu South China Morning Post, sahte bir video konferans görüşmesi düzenlemek için deepfake teknolojisi kullanarak çok uluslu bir şirketin Hong Kong şubesini 25,6 milyon dolar tutarında boşaltan bir hırsızı bildirdi.

Gizli Mesaj ve Deepfake Teknolojisi Kullanıldı

Habere göre; şirketin finans departmanındaki bir çalışan, İngiltere’deki finans müdüründen (CFO) geldiğini iddia ettiği bir mesajı aldı. Mesajda çalışana gizli bir işlem yapması talimatı verildi ancak çalışan ikna olmadı ve o zaman da yapay zekâ kullandı. Dolandırıcı, deepfake teknolojisini kullanarak, kurbanı parayı aktarmaya ikna etmek için CFO ve diğer çalışanların videolarını içeren bir konferans görüşmesi düzenledi. İş arkadaşlarını videoda gören çalışan, milyon dolarlık işlemi yapmaya ikna oldu.

Hesaplara 15 Transfer Yapıldı, Dolandırıcılık Sonradan Fark Edildi

Kurban beş farklı Hong Kong banka hesabına 15 transfer yaptı. Bir hafta sonra şirket yetkilileri dolandırıcılıktan haberdar oldu ve polisi aradı. Haberde; dolandırıcının, internette bulunan kamuya açık ses ve video görüntülerini kullanarak kurbanın iş arkadaşlarının görüntüsünü oluşturabildiği belirtiliyor. Soruşturma devam ederken henüz gözaltına alınan kimse olmadı.

Bu Yazıya Tepki Ver