Teknolojiyle Geleceğe Gülümse Projesi 4 Bin Gencin Hedefi

Screenshot_5
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amazon Türkiye, Tuzla Belediyesi ve Habitat Derneği iş birliğiyle İstanbul Tuzla Şelale Eğitim Parkı’nda Teknoloji Sınıfı açıyor. “Teknolojiyle Geleceğe Gülümse” projesi, ilk yılında 4 binden fazla gencin bilgisayar bilimi, kodlama, makine öğrenimi ve 3D tasarım yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyor.

Amazon Türkiye, gençlerin teknoloji eğitimine destek olmak amacıyla Tuzla’da başlattığı “Teknolojiyle Geleceğe Gülümse” sosyal sorumluluk projesini duyurdu. Bu projede Tuzla Belediyesi ve Habitat Derneği ile iş birliği yapılıyor. Projenin amacı, 7-18 yaş zegabet  arası 4 binden fazla genç gencin, geleceğin iş dünyasında gerekli olan dijital yetkinlikleri kazanmalarına yardımcı olmak.

Projede gençlere bilgisayar bilimi, kodlama, makine öğrenimi ve üç boyutlu tasarım gibi temel bilgisayar programlama konularında eğitimler verilecek. Bu eğitimler, İstanbul Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda bulunan Amazon Teknoloji Sınıfı’nda gerçekleştirilecek.

Amazon Teknoloji Sınıfı, öğrencilere özelleştirilmiş bir zegabet giriş öğrenme alanı sunacak. Bu sınıf, STEM (Bilim-Teknoloji-Mühendislik-Matematik) eğitimlerini desteklemek amacıyla tasarlanmış olup öğrencilere ihtiyaç duydukları teknolojik ekipmanı sağlayacak. Ayrıca, eğitimler Habitat Derneği tarafından yetkilendirilmiş eğitmenler tarafından verilecek ve öğrencilere özel bir müfredat sunulacak.

Projeye ek olarak, Amazon Türkiye ve Habitat, bölgedeki lise öğretmenlerine eğitici eğitimler verecek ve teknolojik ekipman desteği sağlayacak. Bu sayede bölgedeki okullarda düzenlenecek kurslarda daha fazla öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Eylül ayından itibaren başlayacak olan eğitimlere katılmak isteyen gençler, Tuzla Belediyesi’ne başvuru yapabilecekler.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Said Yazıcı, projeyi şu sözlerle değerlendirdi: “Tuzla Belediyesi olarak ilçemizde dijital okuryazarlığı artırmak için farklı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Dijital okuryazarlığı önce gençlere, daha sonra bir ağaç kolu gibi bütün katmanlara yayarak daha fazla katılımı artıracak projeleri bir bir uygulamaya alıyoruz. Sadece bugünün Tuzla’sını değil, 20 yıl sonranın Tuzla’sını da düşünmek zorundayız.”

Amazon Türkiye Operasyon Hizmetleri Ltd Genel Müdürü Hakan Karadoğan ise projenin amaçlarına dikkat çekerek, “Bu iş birliği ile bilim, teknoloji, mühendislik veya matematik etrafında şekillenen bir gelecek hedefleyen gençlerin hayallerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duydukları temel eğitimleri almalarını ve ilgili alanlarda gayelerine ulaşmalarına yardımcı olmayı amaçlıyoruz” dedi.

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır da projenin gençlerin dijital yeteneklerini geliştirmesine katkı sağlayacağını belirterek, “Bu yeni projede eğitim alarak yetkinliklerini geliştiren gençlerimizin gelecekte toplumlarını dönüştüren ve geliştiren kişiler olmasını umut ediyorum” dedi.

 

Bu Yazıya Tepki Ver