Temiz okul için velilerin sorumlulukları var

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Temiz ve güvenli okul ortamı için, öğrenciler ve veliler de sorumluluklarını yerine getirmeli

Hisar Okulları; Milli Eğitim Bakanlığının özel okullar için zorunlu kıldığı; bulaşıcı hastalıklardan korunma ve hijyen için T.C. Sağlık Bakanlığı rehberine tam uygunluk kriteri olan Okulum Temiz belgesini almaya hak kazandı. Okulların belgeyi alabilmek için 250 maddeden oluşan kriter listesine uyması gerekiyor. Okulum Temiz belgesi ile kampüs içinde bulunan tüm öğrencilerin, çalışanların ve kampüs içindeki her bireyin sağlık güvenliğinin güvence altında olduğu Türk Standartları Enstitüsü tarafından onaylanmış oluyor. Belge başvurusundan sonra yapılan denetim çalışmaları sırasında; T.C. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından hazırlanan güncel Covid-19 Salgın Yönetimi Rehberi’ne paralel olarak hazırlanmış tüm uygulamalar belgeleniyor, saha içinde uygun tatbiki ve sürekliliği garanti altına alınıyor.

Olumlu bir dil kullanmak öğrencilerin kurallara uymasını pekiştirecektir

Hisar Okulları Genel Müdür Yardımcısı ve İlkokul Müdür Vekili Meral Olcay: “Öğrencilerimizin maske-mesafe ve temizlik kurallarını çok dikkatli bir şekilde takip ettiklerini görüyoruz. Tüm alanlarda bulunan, çocuklara uygun açıklayıcı görseller ve öğretmenlerimizin olumlu dil kullanarak yaptıkları hatırlatmalar ile öğrencilerimizi destekliyoruz. “Olumlu dil “yapılması istenen davranışın ifade edilmesi olarak tanımlanabilir. Velilerimiz de evde “Sağlığımız için maskemizi takıyoruz” gibi olumlu dil kullanarak öğrencilerin kurallara uymasını pekiştirebilirler.

Maske, mesafe ve hijyen eğitiminde velilere de büyük sorumluluk düşüyor

Hisar Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölüm Başkanı Sibel Yalkın: “Temiz ve güvenli bir okul ortamı yaratmak, okul yönetimlerinin yanı sıra okul camiasındaki tüm paydaşların sorumluluğundadır. Salgınla mücadelede başarı için okulun yanı sıra öğrencilere ve ailelerine de büyük sorumluluk düşüyor. Her düzeyde öğrencilerin hazır bulunuşluluğu ve okulda yapılan çalışmaların başarılı olması için;ev ve okul dışında geçirilen sürede de sağlık ve güvenlik tedbirleri doğrultusunda hareket edilmeli; maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmalıdır. Okul öncesi öğrencilerde, doğru el yıkama kurallarına uyulması da önem taşıyor. Bu konuda okulda yapıldığı gibi görsellerle ve model olunarak öğrencilerin etkili el yıkamaları desteklenmelidir”

Hijyen için doğru el yıkamaya dikkat

Yüz yüze eğitim için okulda geçirilen sürede tüm öğrencilerin maske, mesafe ve hijyene özen göstermesi gerekiyor. Özellikle okul öncesi öğrencilerin doğru el yıkamak için; ıslat, sabunla, köpürt, 20’ye kadar say, durula ve kurula adımlarını titizlikle uygulamaları gerekiyor.

Çocuklar okul dışında kalabalık arkadaş toplantılarından ve yatılı misafirliklerden kaçınmalı

Hisar Okulları Doktoru Müge Kardaş: “Ayrıca maskelerin gün boyu takılması, fiziki mesafe kurallarına istisnasız uyulması, öğrencinin hastalık durumunda okula gönderilmemesi, ev halkından veya yakın çevreden hastalık ya da yakın temas durumlarında öğrencinin yine okula gönderilmeyerek tetkik sonuçlarının beklenmesi ve tüm bu süreçte okula mutlaka bilgi verilmesi dikkat edilmesi gereken diğer hususlar içinde yer alıyor. Veliler, çocuklarının okul dışında kalabalık arkadaş toplantıları ya da yatılı ziyaret gibi etkinliklerden kaçınması için, gerekli önlemleri almalıdır” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver