Tesettür Model Önerileri

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Tesettür kelime anlamı olarak örtünmek, gizlenmek, bir şeyin içinde veya arkasında gizlenmek demektir. Kültürel değişim, moda etkisi, geleneksel aile yapısı ve dini değerlere bayanların bir kısmı tesettür giyime yönelmektedir.

Tesettür Giyim Tercih Sebepleri

Tesettür giyim modelleri, eskiden tek tipti ve az sayıdaydı. Tekstil ve konfeksiyon (hazır giyim) sektöründeki gelişmelere bağlı olarak neredeyse her bir insanın hoşuna gidecek farklı model ve renk çeşitleriyle birçok tesettür elbisesi tasarlanmaktadır. Kültürel değişim, moda tarzı, geleneksel aile yapısı ve dini değerlere bağlı olarak insanların giyim tarzları değişmektedir. Günümüzde sadece tesettür giyim üzerine odaklanmış ve bu işi gerçekten iyi yapan modacılar bulunmaktadır. Artık tesettürlü bayanlar birçok seçeneğin içinde kendi stiline uygun tarzı yakalamak için uğraşmaktadır. Giyinmek özelikle kadınlar için çok önemli ve emek harcanması gereken bir iştir. Özelikle çalışan bayanlar şık, özenli ve rahat giysiler giymek isterler. Giyineceğiniz kombinde renk, ayakkabı, eşarp veya şal, nerede giyeceğiniz, kullanacağınız aksesuarlar hepsi birbiri ile uyum içinde olmalıdır.

Tesettür Elbise Model Önerileri

Tesettür elbise kombini yaparken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Tesettür elbise seçerken dikkat edilmesi gereken öncelikli konu, kıyafetin tesettüre uygun olmasıdır. Kullanılan kıyafetin vücuda yapışmaması, ince olup içi göstermeyen, vücut hatlarını belli etmeyecek boyutlarda ve tarzda olmalıdır. Elbisenin tasarımı ve ebatları vücut şekline uyumlu olmalıdır.

Tesettür giyim ve diğer giyimlerde de en önemli konu kıyafetin vücut tipinize uygun olmasıdır. Havuç tipi dediğimiz yani çok kıvrımı olmayan bayanlar, kıyafet konusunda şanslıdır, tabiri caizse ne giyse yakışır. Fakat göğüsleri büyük olan veya bel bölgesi kalın olan kadınlar yarasa tipi bluz, tunik tarzı elbiseler tercih ettiklerinde rahatlığı ve şıklığı yakalamış olurlar. Kalçası büyük olan bayanların dökümlü kumaşlardan elbise veya tunik tercih etmeleri daha zayıf ve güzel görünmelerini sağlayacaktır. Vücut tipine göre seçilmeyen kıyafetler, kişiyi var olan kilosundan daha fazla kilolu gösterir, ya boyun kısa görünmesine neden olur ya da içinde rahat hissettirmeyen rahatsız olmaya sebebiyet verir.

Tesettür Giyimde Ana Renk Seçimini Belirleyen Etkenler 

Hazır giyim sektöründe farklı tonlarda ve renklerle elbiseler tasarlanıp üretilmektedir. Bu yüzden tek renk giymeye gerek yoktur, herkesin aşina olduğu renkler giyilebilir. Tesettür giyimde ana renk seçimi belirlerken, elbisenin mevsim şartlarına, ten rengine ve bulunan mekâna uygun olarak renk seçimi yapılmalıdır.

Tesettür Elbise Seçiminde En Çok Tercih Edilen Ürünler

Tesettür kıyafetleri alınırken en çok tercih edilen ürünler, tunik, gömlek, etek, etekli pantolon, ferace, elbise pantolon, yelek, kap, eşarp, şal, eşofman takımı, pardösü gibi parçalarıdır.

Ama bunların hepsi gardırobunuzda olacak diye bir kural yoktur, kendinize uygun parçaları bulup güzel ve şık kombinler elde edebilirsiniz.

 

Bu Yazıya Tepki Ver