Tesla’nın 2024’ün İlk Çeyreğindeki Performansı Değerlendirildi

image_6628be950664a
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tesla’nın Geliri Yüzde 9 Azalarak 21,3 Milyar Dolara Geriledi

Tesla, 2024’ün ilk çeyreğinde gelirinin geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 9 azalarak 21,3 milyar dolara geriledi. Şirket, 2023’ün ilk çeyreğinde 23,3 milyar dolar gelir elde etmişti. Artan rekabet ve elektrikli araçlara olan talebin yavaşlamasıyla düşüş kaydeden şirketin geliri, piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Tesla’nın Net Karı Yüzde 55 Azalışla 1,1 Milyar Dolara Düştü

Tesla’nın net karı da yılın ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 55 azalışla 1,1 milyar dolara düştü. Geçen yılın aynı döneminde şirketin net karı 2,5 milyar dolar seviyesindeydi.

Üretim ve Teslimatta Düşüş Yaşandı

Tesla, 2024’ün ilk çeyreğinde küresel çapta 433 bin 371 otomobil üretimi yaparken, 386 bin 810 aracın teslimatını gerçekleştirdi. Şirketin araç üretimi yıllık bazda %2 azalırken, teslim ettiği araç sayısı %9 düştü.

Tesla‘dan yapılan açıklamada, birçok otomobil üreticisinin elektrikli araçlar yerine hibrit araçlara öncelik vermesi nedeniyle küresel elektrikli araç satışlarının baskı altında kalmaya devam ettiği belirtildi.

Geleceğin Elektrikli ve Otonom Araçlarda Olduğu Vurgulandı

Tesla‘nın açıklamasında, şirketin yapay zeka altyapısı, üretim kapasitesi, şarj ağı ve yeni ürün altyapısı gibi alanlara 2,8 milyar dolarlık sermaye harcaması yaptığı ve gelecek büyümesine odaklandığı belirtildi. Aynı zamanda operasyonel verimliliği artırmak için maliyet düşürme çalışmaları da gerçekleştirildi.

Açıklamada, “Nihayetinde yeni ve daha uygun fiyatlı ürünler sunmak için mevcut fabrikalardan ve üretim hatlarından faydalanmak da dahil karlı büyümeye odaklanıyoruz.” değerlendirmesinde bulunuldu. Tesla’nın açıklamasında, geleceğin sadece elektrikli değil aynı zamanda otonom araçlarla da şekilleneceği vurgulandı.

Bu Yazıya Tepki Ver