Tesla’nın Optimus Robotu Yeniden Gündemde Yeni Yetenekleriyle Büyüledi

Screenshot_5
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elektrikli otomobil ve yapay zeka devi Tesla, Optimus adlı robotunun gelişmiş özelliklerini sergilediği bir video paylaştı. Elon Musk, daha önce yapay zekanın gelişiminin yavaşlaması gerektiği konusunda dikkat çeken açıklamalar yapmıştı. Bu, Musk’ın Tesla ile yapay zeka alanında rekabeti yavaşlatmak isteyip istemediği spekülasyonlarına neden olmuştu.

Elon Musk’ın son paylaşımlarıyla birlikte, Optimus robotunun gelişen kabiliyetleri ortaya çıktı. Robot ilk tanıtıldığında, birçok kişi sesbets tarafından gerçek bir projenin parçası olarak değil, daha çok bir gösteri unsuru olarak algılanmıştı. Ancak Tesla’nın 2023 hissedarlar toplantısında sunduğu bilgiler, projeye olan güveni artırdı. Bu toplantıda, farklı görevleri gerçekleştiren gelişmiş prototipler tanıtıldı.

Son yayınlanan videoda, Optimus’un nesneleri bağımsız olarak sıralama kabiliyeti öne çıkıyor. Tesla’nın bu son güncellemesiyle robot, daha sesbets giriş dengeleyici ve rafine bir yapıya sahip. Videoda ayrıca robotun renk ayırt edebilme kabiliyeti de gösteriliyor. Bu özellik, farklı renkteki nesneleri ayrı bölmelere ayırabiliyor. Robot aynı zamanda dengesini sergileyerek tek ayağını kaldırıp ‘namaste’ selamını da sunuyor.

Bu Yazıya Tepki Ver