TFF, Süper Lig’in 19 Aralık’ta yeniden başlayacağını duyurdu

image_6579a9e20001f_3ZiTqE
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süper Lig’deki olaylı maç sonrası gelişmeler değerlendirildi

TFF Başkanı, hakeme yönelik saldırıya sıfır tolerans gösterileceğini belirtti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirdiği toplantıda, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından yaşanan saldırı olayını değerlendirdi.

Süper Lig 16. hafta maçları 10 Ocak 2024’te oynanacak

TFF Başkanı, olaylı maç sonrası alınan kararları basın toplantısında duyurdu. Süper Lig’de 19 Aralık Salı günü 17. hafta maçlarının başlayacağını belirtirken, 16. hafta maçlarının ise 10 Ocak 2024 tarihine ertelendiğini açıkladı.

TFF, hakemlere yönelik şiddete sıfır tolerans göstereceğini vurguladı

TFF Başkanı, hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu ve buna benzer olaylara izin vermeyeceklerini vurguladı. Futbolun şiddete yer olmadığını belirten Başkan, tüm paydaşların güvende hissedebileceği bir ortamın korunması gerektiğini söyledi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) yarın kararını açıklayacak

Başkan Büyükekşi, olayın sorumluları hakkında Türk adaletinin gereğini yaptığını ve PFDK’nın da yarın kararını açıklayacağını belirtti.

Sporda şiddet kanunu üzerinde çalışmalar yapılacak

TFF Başkanı, disiplin talimatlarında değişiklikler yapma kararı aldıklarını ve hak mahrumiyeti ve para cezası dışında ilave yaptırımlar getirmeyi planladıklarını açıkladı. Ayrıca, sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunda yapılacak değişiklikler için TFF olarak gereken desteği vereceklerini belirtti.

Süper Lig maçları 19 Aralık Salı günü yeniden başlayacak

Yönetim kurulu toplantısının ardından alınan kararla birlikte, Süper Lig ve diğer liglerdeki maçların 19 Aralık Salı gününden itibaren yeniden başlayacağı duyuruldu.

Bu hafta oynanması gereken maçlar 10 Ocak’ta oynanacak

Başkan Büyükekşi, TFF’nin yetkili kurullarının karar vereceğini belirtirken, bu hafta oynanması gereken maçların 10 Ocak’ta gerçekleştirileceğini açıkladı. Ayrıca, diğer liglerdeki maçların da ertelendiğini ve yeni tarihlerin TFF’nin web sitesinde yayımlanacağını belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver