The New York Times, Sohbet Robotlarını Eğitmek İçin Haberlerini Kullanmakla İddia Ediliyor

image_658c5af73fd57_uaCu2l
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

The New York Times, Haberlerini Sohbet Robotlarının Eğitimi İçin Kullanmakla Suçlanıyor

New York Güney Mahkemesi’nde açılan bir dava, The New York Times’ın milyonlarca makalesinin, haber kuruluşlarıyla rekabet eden sohbet robotlarının eğitimi için kullanıldığı iddiasını ortaya koydu.

Dava, The New York Times’ın, telif hakkı sorunları nedeniyle yapay zeka platformlarının geliştiricilerine dava açan ilk büyük medya kuruluşu olduğunu gösteriyor.

The New York Times, Şirketleri Telif Hakkı İhlali İle Suçluyor

The New York Times’ın yaptığı şikayete göre, sanıklar gazetenin eserlerini yasa dışı bir şekilde kopyalayarak ve kullanarak milyarlarca dolarlık yasal ve fiili zarara neden olmuşlardır. Gazete, şirketlere tüm sohbet robotu modellerini ve eğitim verilerini kaldırma çağrısı yaparak telif hakkıyla korunan çalışmalarını kullanmalarını durdurmalarını talep ediyor.

Başta OpenAI ve Microsoft olmak üzere şirketler, The New York Times’ın içeriğini ücretsiz olarak kullanarak gazetenin yerini alacak ürünler yaratmakla suçlanıyor. Şikayette, “Sanıklar The Times’ın gazeteciliğine yaptığı devasa yatırımdan bedava yararlanmaya çalışıyor” ifadesine yer verildi.

Haberlerin Korunması, Bağımsız Gazeteciliğin Önemi

The New York Times’ın şikayetinde, “The Times ve diğer haber kuruluşları bağımsız gazeteciliklerini üretemez ve koruyamazsa, hiçbir bilgisayarın veya yapay zekanın dolduramayacağı bir boşluk oluşacaktır” değerlendirmesine yer verildi.

Bu Yazıya Tepki Ver