Ticaret Bakanı Ömer Bolat, KİK ile STA Müzakerelerini Yeniden Başlatıyor

image_65fd3b7ef3c8b
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Bolat, KİK ile İlişkileri Üst Seviyeye Taşıyacak Anlaşmayı Açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Serbest Ticaret Anlaşması (STA) müzakerelerini yeniden başlatma kararı aldıklarını duyurdu. Bakan Bolat, KİK Genel Sekreteri Casim Muhammed el-Budeyvi ile gerçekleştirdikleri “ortak bildiri” imzasıyla, ticari ve ekonomik ilişkileri daha kapsamlı hale getirecek bir anlaşmanın yollarını açtıklarını belirtti.

Bakan Bolat’ın Vurguladığı Önemli Konular

Bakan Bolat, müzakerelerin tamamlanmasıyla mal ve hizmet ticareti, fikri mülkiyet hakları, gümrük işlemleri ve KOBİ’ler arasındaki işbirliği gibi alanları düzenleyen kapsamlı bir anlaşmanın hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye ve KİK ülkeleri arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve refaha katkı sağlanması hedeflendiğini belirtti.

Bakan Bolat’ın İkili İlişkiler ve Beklentileri

Bakan Bolat, Türkiye ile Körfez ülkeleri arasındaki ticaret hacminin artışına da dikkat çekerek, KİK ülkelerinin toplam GSYH’sinin 2,4 trilyon doları aştığını ve bu rakamın 2050 yılında 6 trilyon doları bulabileceğini söyledi. Ayrıca, STA’nın imzalanması ile büyük bir ticari işbirliğinin hayata geçirileceğini ve ilişkilerin sadece mal ticaretiyle sınırlı kalmayacağını ifade etti.

Bakan Bolat’ın Müteahhitlik Sektörüne Yönelik Değerlendirmesi

Körfez ülkelerinde başarılı işlere imza atan Türk firmalarının varlığına değinen Bakan Bolat, Türk müteahhitlik sektörünün KİK ülkelerinde üstlendiği projelerin değerinden bahsederek, müzakerelerin en kısa sürede tamamlanmasını umut ettiğini belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver