Ticaret Bakanlığı’ndan Kaçakçılık Operasyonu

image_65d9b1a8444fe
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gümrük Muhafaza Ekipleri, Kaçakçılıkla Mücadelesini Sürdürüyor

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Gümrük Muhafaza ekipleri kaçakçılıkla kararlılıkla mücadele ediyor. Operasyonlar kapsamında çeşitli ürün, eşya ve araçlara el konuldu.

Operasyonlarda Ele Geçirilen Ürünler

Gümrük Muhafaza ekipleri, Tekirdağ’ın Çorlu ve Malkara ilçelerinde kaçak tütün ve sigara üretim aksamları ele geçirdi. Yapılan operasyonlarda toplamda 8 milyon lira değerinde yakalama yapıldı ve 150 milyon Türk Lirası tutarında kamu zararı ortaya çıkarıldı. Ayrıca, Mersin, Kocaeli ve Ankara’da gerçekleştirilen operasyonlarda yaklaşık 328 milyon Türk lirası değerinde kaçak eşya ele geçirildi.

Detaylar ve Ele Geçirilen Ürünler

Mersin operasyonunda, araç üzerinden indirilen şüpheli konteynerde gümrüklenmiş değeri 311 milyon Türk lirası olan çok sayıda ürün ele geçirildi. Kocaeli’deki operasyonda ise toplamda 497 bin 547 kaçak eşya bulundu.

Lüks Araçlara El Konuldu

Artvin, Denizli, Trabzon ve Şırnak’ta yapılan operasyonlarda, Türkiye’ye getirilip yurt içinde bırakılan lüks araçlarla ilgili usulsüzlük tespit edildi. Bu kapsamda, geçici ithalat rejimini suiistimal edenlerin yaklaşık 22 milyon Türk lirası değerinde 7 lüks araçlarına el konuldu.

Gümrük Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, kaçakçılıkla mücadele kapsamında toplamda 508 milyon Türk Lirası değerinde ürünlere el konuldu.

Bu Yazıya Tepki Ver