Tıraş Malzemeleri Tıraş Sepetim’den

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

Tıraş makinaları erkekler için en çok kullanılan ürünlerden biridir. Tıraş makinası seçerken de dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunmaktadır. Bunların ilki tıraş makinasında bulunan bıçakların sayısı ve bıçakların işlevselliğidir. Tıraş makinalarındaki bıçaklar kullandıkça körelirler. Bu sebeple bıçakların değişebilir özellikte olması gerekmektedir.

 

Dikkat edilmesi gerek ikinci unsur makinanın pil ömrüdür. Yeni tıraş modelleri şarj edilmeden 2 saat kadar istediğiniz yerde kullanılabilen makinalardır. Ayrıca tıraş makinalarının hızlı şarj edebilir özellikte olması oldukça önemlidir.

 

Bazı tıraş makinalarında temizleme göstergesi bulunmaktadır. Makinayı temizlemeyi unutmanız durumunda size bu durumu hatırlatır.

 

Tıraş Makinası Nasıl Temizlenir?

 

Tıraş makinalarının kıl hazneleri ve tıraş üniteleri kullanıldıkça kirlenmektedir. Uzun süre kullanmanın koşulu makinanın temizliğine özen göstermekten geçer. Tıraş makinaları genellikle su ve fırça ile temizlenir. Tıraş makinanız su ve fırça ile temizleniyorsa temizlemeden önce kapalı konumda olduğunda emin olmalısınız. Eğer makine su ile temizlenmiyorsa bıçak kısmını çıkarıp fırça ile temizlenmelidir.

 

Tıraş Olunurken Cildin Tahriş Olmaması İçin Yapılması Gerekenler

 

1) Sıcak duş sonrası tıraş olunmalıdır.

2) Tıraş olunurken krem kullanılmalıdır.

3) Kılların uzama yönüne doğru tıraş yapılmalıdır.

4) Soğuk suyla durulanmalıdır.

5) Tıraş sonrası bakım ürünleri kullanılmalıdır.

6) 3 veya 4 günde bir tıraş olunmalıdır.

 

Tıraş Ürünleri Nelerdir?

 

– Tıraş bıçakları

– Yedek tıraş bıçağı

– Tıraş kolonyası

– Tıraş jeli

– Tıraş köpüğü

– Nemlendirici

– Tıraş makinası eleği

– Tıraş kremi

– Tıraş makinası yedek başlık

– Tıraş sonrası losyon

– Tıraş makinası

 

Tıraş Jeli ve Köpüklerin Önemi

 

Tıraş jeli ve köpüğü tıraş malzemeleri arasında en önemli ürünlerdir. Erkekler tıraş jeli, köpüğü ve kremleri ile birlikte ciltlerini daha rahat kolay tıraş edebilirler. Erkeklerin derileri yumuşak yapıya sahip olmasına rağmen sakallar sert yapılara sahiptir. Bu sebeple tıraş olunurken Tıraş jeli ve köpüğü kullanmak oldukça önemlidir.

 

1) Nemlendirme

 

Tıraş jelleri ve köpükleri tıraş esnasında sakallardaki nemi korur ve onların yumuşak kesilmesini sağlar. Böylelikle daha kolay bir şekilde tıraş yapma olanağı sağlanır.

 

2) Kayganlaştırma

 

Jel ve köpükler bıçak ile cilt arasında koruyucu bir katman oluşturur. Böylelikle daha az sürtünme sağlanır ve kızarıklık ile tahrişi önler.

 

3) Takip

 

Bıçağın geçmiş olduğu yerleri kolaylıkla takip edebilirsiniz.

 

4) Rahatlatıcı ve ferahlık

 

Tıraş jeli ve köpüğü kullanmak tıraş sonrasında sizi rahatlatır ve ferahlatır.

 

Bu Yazıya Tepki Ver