TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Asgari Ücret Üretim Gücünün Korunması İçin Desteklenmeli

image_658c8527993e0_Z2YrGa
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 17 bin 2 lira net asgari ücretin, ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.

Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yeni asgari ücretin ülkenin üretim gücünün korunması ve firmaların sürdürülebilirliğinin zarar görmemesi için enflasyonla mücadeleye devam edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, gelir vergisi dilimlerinin yukarıya doğru güncellenerek çalışanların alım gücünün artırılması gerektiğini belirtti.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran: Asgari Ücret, İşçilerin Yanı Sıra İşverenleri ve Kamuyu da Etkileyen Önemli Bir Rakam

Baran, yeni asgari ücretin diğer ücretler için temel teşkil ettiğini ve üretim ile iş maliyetlerini etkilediğini ifade etti. Çalışanlar ve işverenler için hayırlı bir rakam olduğunu belirten Baran, asgari ücrete sağlanan işveren desteğinin de 700 liraya yükseltilmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç: Üretimde Sürdürülebilirlik İçin Yatırım Kredileri ve Teşvikler Sürekli Olmalı

Ardıç, yeni asgari ücretin tüm çalışanlara ve işverenlere hayırlı olmasını dilerken, üretimde sürdürülebilirlik için yatırım kredileri ve teşviklerin devam etmesinin önemli olduğunu vurguladı. “Her fabrika bir kaledir” sloganıyla çalışmaya, üretmeye ve istihdam yaratmaya devam edeceklerini belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver