Tork Artırıcı Nedir?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tork uygulamasının gerçekleştirilmesi için kullanılan iletim cihaza ya da ekipmana verilen isimdir.  Tork anahtarlarının sağlıklı kullanılabilmesi için uygun tork artırıcıya ihtiyaç vardır.

Akülü tork anahtarının kullanımı için akülü tork arttırıcı gerekirken,

elektrikli tork anahtarı kullanımı için de elektrikli tork artırıcı gerekmektedir.

Her yedek parçanın kendi için de sorunsuz işlemesini sağlayan birçok ekipmanı bulunmaktadır.

Hidrolik tork anahtarının daha küçük alanlarda kullanılan cıvata ve somunları sıkmak için tercih edilmesi, işlemlerin gerekli ekipmanlara göre dağılım gösterdiğinin bir göstergesidir.

Torkların Çalışma Prensibi

Torklar fizik kanunlarını temel alan sistemlere göre işlerler. Temel fizik kanunu olan kuvvet* kuvvet yolu = yük * yük yolu ilkesine dayandırılmaktadır.

Kullanım esnasında dönme ilkesine riayet ederek çalına bu cihazlar kuvvetin aksi yönünde de bir kuvvet ortaya çıkmasını sağlarlar.  Burada kuvvetin olumsuz etkisinin azaltılması ve geri tepmenin engellenmesi için mutlaka bir destek ayağı tercih edilmekledir.

Destek ayağı sayesinde olumsuz reaksiyon geri plana alınarak dişli yatağının planet dişleri ile birlikte hareket etmesi sağlanır.  Yörüngesel harekette sağlanan uyum sayesinde tork sistemi sorunsuz bir şekilde çalıştırılır.

Tork anahtarları ve tork uygulama cihazları olan artırıcılar,  özel işçilik ile üretilmelidir. Hassas dengeye sahip olması gereken bu elemanların kaliteli bir şekilde temin edilmesi uzun yıllar güvenli kullanım gerçekleştirmeyi sağlar. Feymak.com sizlere akülü tork anahtarından tork ekipmanlarına kadar her üründe kalite ve güvenilirlik sunmaktadı.

Bu Yazıya Tepki Ver