Transseksüel Futbol Takımının Kazandığı Maçta Yaşanan Tartışma

image_660800c964394
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralya’da Transseksüel Futbol Takımının Kazandığı Maç Tartışma Yarattı

Avustralya’da düzenlenen bir kadın futbol müsabakasında transseksüel oyunculardan oluşan Flying Bats FC takımının galibiyeti, bir oyuncunun rakibinin bacağını iki yerden kırdığı iddialarına neden oldu.

Oyuncuların Performansı ve Yaşanan Tartışmalar

Flying Bats FC, Beryl Ackroyd Kupası’nda oynadığı maçları kazanarak şampiyon oldu. Bir oyuncunun çifte hat-trick yaptığı 10-0’lık galibiyetleriyle dikkat çeken takım, finalde 4-0 kazanarak 1000 dolarlık ödülün sahibi oldu.

“Karma Yarışma İçin Kayıt Yaptırmadılar” İddiaları

Bazı kulüplerin yetkililerine göre, transseksüel oyuncuların karma bir yarışma için kayıt yaptırmadığı ve bazılarının 30 yaşında olmalarına rağmen 15 yaşındaki kızlara karşı oynadıkları iddia edildi.

Fiziksel Güvenlik Endişeleri ve Eleştiriler

Avustralya parlamentosu üyesi John Ruddick, kadın futbolcular için bir fiziksel güvenlik meselesi olarak gördüğü durumu eleştirdi. Bazı kulüp başkanları, Flying Bats oyuncularının yaralanmalara yol açabileceği endişesiyle tepkilerini dile getirdi.

Flying Bats’in Savunması

Flying Bats’in başkanı, kulübün uzun yıllardır trans kadınlara kapılarını açık tuttuğunu ve kapsayıcılığı önemsediklerini belirtti. Cisgender ve transseksüel oyunculara eşit değer verdiklerini vurgulayan başkan, kulübün LGBTQIA+ topluluğuna destek verdiğini ifade etti.

Bu Yazıya Tepki Ver