Trendyol’un mobil uygulaması, bugüne kadar 60 milyondan fazla indirildi

Trendyol'un mobil uygulaması, bugüne kadar 60 milyondan fazla indirildi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mobil uygulama analiz platformu App Annie, uygulama yayıncıları listelerini açıkladı. Tüm dünyadaki indirmeler üzerinden yapılan değerlendirmede Trendyol, EMEA merkezli alışveriş uygulamaları listesine Türkiye’den ilk 10’a giren tek şirket oldu. Bu noktada listenin, App Annie tarafından App Store ve Google Play’deki uygulama indirme sayıları temel alınarak hazırlandığını da belirtelim.

Trendyol’un mobil uygulaması bugüne kadar 60 milyondan fazla indirildi

Paylaşılan bilgilere göre Trendyol’un mobil uygulaması da bugüne kadar 60 milyondan fazla indirildi. Trendyol’da ziyaretlerin yüzde 93’ü mobil uygulamadan yapılırken, müşterilerin yüzde 85’i alışverişlerini mobil uygulama üzerinden gerçekleştirdi. 

Bu yılın başında açıklanan verilere ve bağımsız araştırma kuruluşu Politika Analiz Laboratuvarı (PAL) tarafından gerçekleştirilen “Trendyol’un Türkiye Ekonomisine Etkileri” araştırmasının sonuçlarına göre Trendyol’da, 2020’de, büyük çoğunluğu KOBİ olan 98 bin işletme ve 1,1 milyon bireysel satıcı platform üzerinden 347 milyon adet ürün satışı gerçekleştirmişti. Yine aynı araştırmanın sonuçlarına göre, 2020’de platformda en az bir alışveriş yapan19,3 milyon kişi olduğu bilgisini sizlere aktarmıştık. 2020’nin son çeyreğinde günde ortalama 1,1 milyon paketin Trendyol kullanıcılarına ulaştırıldığı da paylaşılan bilgiler arasındaydı. 

Trendyol’un şu anda 20 milyondan fazla aktif müşterisi bulunuyor. Trendyol’un teknoloji departmanında 98 farklı üniversiteden yaklaşık 930 mühendis çalışıyor. Bu mühendisler, Trendyol ile birlikte yeni teknolojiler geliştirmeye devam ediyor. 

Son olarak Trendyol’un, geçtiğimiz dönemde market ve yemek teslimatı özelliklerini platformuna eklediğini de hatırlatalım.

Bu Yazıya Tepki Ver