Trenin ucu bucağı görünmüyor! Ermenilerden ele geçirilen tank ve toplar Bakü’ye götürüldü

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ermenistan’ın 27 Eylül tarihinde Azerbaycan‘a saldırmasıyla başlayan çatışmalar 44’üncü gününde son buldu. Azerbaycan ordusu Ermenilere ağır bir yenilgi yaşatırken, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Rusya ve Azerbaycan liderleriyle anlaşarak Dağlık Karabağ’dan çıkacaklarını bildirdi.

Trenin ucu bucağı görünmüyor! Ermenilerden ele geçirilen tank ve toplar Bakü'ye götürüldü

ERMENİLERE AİT MÜHİMMATLAR ELE GEÇİRİLDİ

Çatışmalar boyunca Azerbaycan ordusu yaklaşık olarak 300 yerleşim yerini işgalden kurtarırken, Ermenilere ait birçok askeri mühimmatı da ele geçirdi. Azerbaycan ele geçirdiği mühimmatları kendi bünyesine kazandırırken bu durum Ermenistan’ın savaşı kaybetmesinde de rol oynadı.

Trenin ucu bucağı görünmüyor! Ermenilerden ele geçirilen tank ve toplar Bakü'ye götürüldü

TANK VE TOPLAR BAKÜ‘YE GÖTÜRÜLDÜ

Öte yandan Azerbaycan ele geçirilen tank ve topları ele geçirmek için harekete geçti. Bölgeye tren gönderen Azerbaycan hükümeti tank ve topları bu trenin vagonlarına yükleyerek Bakü’ye götürdü. Görüntülerde onlarca tankın olduğu trenin uzunluğu ise dikkatlerden kaçmadı.

Trenin ucu bucağı görünmüyor! Ermenilerden ele geçirilen tank ve toplar Bakü'ye götürüldü

GÖREVİNDEN İSTİFA EDEN BAKAN İTİRAF ETTİ

Öte yandan geçen gün Ermenistan Savunma Bakanlığı’ndaki görevinden istifa eden General Movses Hakopyan Ermenistan’ın savaş sırasında ordusunun nükleer başlık takılabilen Rus yapımı İskender füzesini kullandığını itiraf etti. Hakopyan, “Ermenistan ordusu, Dağlık Karabağ’daki çatışmalar sırasında İskender füzelerini kullandı, nerede kullanıldığına dair bilgi veremem” dedi.

Trenin ucu bucağı görünmüyor! Ermenilerden ele geçirilen tank ve toplar Bakü'ye götürüldüTrenin ucu bucağı görünmüyor! Ermenilerden ele geçirilen tank ve toplar Bakü'ye götürüldü

Bu Yazıya Tepki Ver