TÜBİTAK Burs Miktarlarında Büyük Artış!

Screenshot_6
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali sırasında bir açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Burs ve Destek Programlarındaki değişiklikleri duyurdu. Bakan Kacır, Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı kapsamında proje yöneticilerine sunulan aylık bursun 46 bin 310 TL’den 66 bin 500 TL’ye yükseltildiğini belirtti.

Bakan Kacır, TÜBİTAK’ın Bireysel Genç Girişim (BİGG) çadırında yaptığı açıklamada, Ulusal Lider Araştırmacılar Programı sayesinde şimdiye dek 82 bilim insanına destek sağladıklarını ve bu bilim insanlarının, projelerine öğrencileri dâhil ederek nitelikli araştırmacı yetiştirilmesine katkıda bulunduğunu söyledi. Kacır, hem ulusal hem de uluslararası arenada, bilim ve teknoloji alanında üstün başarılar elde eden araştırmacıları desteklemeyi sürdürdüklerini ifade etti.

Bununla birlikte, Uluslararası Genç Araştırmacılar Programı kapsamında verilen burs miktarının da 36 bin 385 TL’den 52 bin 500 TL’ye çıkarıldığını belirten Bakan, Ulusal Lider ve Genç Araştırmacılar Programları için proje teşvik ikramiyesinin 5 bin TL’den 10 bin TL’ye yükseltildiğini ekledi.

Mehmet Fatih Kacır, bu desteklerle genç araştırmacıların uluslararası platformlarda ülkeyi başarıyla temsil edeceğini, bilim ve teknoloji alanındaki konumu daha da yükselteceğini vurgulayarak, Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerine bu sayede daha hızlı ilerleyeceklerini dile getirdi.

Bu Yazıya Tepki Ver