TÜBİTAK ve KOBİ’lerin Uluslararası Araştırma Faaliyetleri Ağı, KOBİ’lerin Uluslararası Projelerini Destekliyor

image_65743e4c2ada5_s1IJPR
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜBİTAK ve IRA-SME Ağı

TÜBİTAK ve KOBİ’lerin Uluslararası Araştırma Faaliyetleri (IRA-SME) Ağı, KOBİ’lerin dahil olduğu uluslararası araştırma, geliştirme ve yenilik projelerinin desteklenmesi amacıyla ortak çağrıya çıktı. Ağ, KOBİ’lerin AR-GE ve inovasyon kapasitelerini artırmaya yönelik uluslararası projeleri desteklemektedir.

33. Çağrı ve Hedefler

Söz konusu 33. çağrıyla Türkiye’deki teknik yeterliliğin ve bilgi birikiminin artırılması, KOBİ’lerin uluslararası teknoloji birikimine erişiminin ve teknoloji transferinin sağlanması, edinilen teknolojik bilgi ve deneyimin KOBİ’ler bünyesinde içselleştirilerek özgün teknolojilerin geliştirilmesinde ivme kazandırıcı ve yönlendirici bir etken olması ve KOBİ’lerin uluslararası pazarlarda yer elizabet almasına katkı sağlanması hedeflenmektedir.

İşbirliği İmkanı ve Ülkeler

KOBİ’lere 6 ülkedeki işletmelerle işbirliği imkanı sağlayacak olan çağrı, Almanya, Avusturya, Belçika (Flaman ve Valon bölgeleri), Brezilya, Lüksemburg ve İsviçre’deki KOBİ’lerle ikili ve çok taraflı işbirliğine olanak tanımaktadır.

Proje Kapsamı ve Desteklenen Projeler

Çağrı kapsamında değerlendirilen projelerde temel araştırma niteliği aranmamaktadır. Araştırma ve deneysel geliştirme (AR-GE), “teknolojik açıdan yeni veya iyileştirilmiş ürün”, “teknolojik süreç yeniliği” odaklı projeler tercih edilmektedir. Yeni ürünlerin üretilmesi, ürün kalitesinin veya standardının yükseltilmesi,  elizabet giriş maliyet düşürücü ve standart yükseltici yeni tekniklerin geliştirilmesi ve yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi hedefleri olan projeler desteklenmektedir.

Başvuru Koşulları

Başvurular için Türkiye’deki KOBİ’lerin sanayi-akademi işbirliği yapması tercih edilmektedir. Başvuruda bulunacak kurumlar arasında en az 2 ülkenin yer aldığı KOBİ-KOBİ işbirliği projeleri desteklenebilmektedir.

Proje Ekibi ve Süresi

Proje ekibi, proje yürütücüsü, araştırmacı, danışman, yardımcı personel ve bursiyerden (özel kuruluşlar hariç) oluşmaktadır. Proje süresi en fazla 36 aydır.

Proje Bütçesi

Bir proje kapsamında TÜBİTAK’tan talep edilen katkı, proje başına 325 bin avroyu aşamaz. Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları için bu sınır 100 bin avrodur. Özel kuruluşlar için ise 325 bin avrodur.

Başvuru Süresi

Çağrıya başvurular 27 Mart 2024 tarihine kadar alınacaktır.

Detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepki Ver