Türk kahvesi bu cezveyle artık çok daha lezzetli

2 (1)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk kahvesi tutkunları burada mı? Bakır cezve ile Türk kahvesi arasındaki ilişkiyi duymayanımız yoktur. Mangal sonrası közde kahveler, tatil yörelerinde kumda yapılan lezzetli kahveler bakır cezve ile daha da lezzetli bir hal alıyor. Soy tarafından üretilen bakır cezveler, farklı farklı boyutlarda her tipte kullanıma uygun olarak üretilmektedir. Bakırdan üretilen bu cezveler en lezzetli kahveleri yapmanıza olanak sağlıyor. Bildiğiniz üzere bakır, ısıyı en iyi ileten malzemelerin başında gelmektedir. Bu sebeple Soy Cezve ile kısa süreler içinde bol köpüklü çok lezzetli kahveler demleyebiliyorsunuz.

Soy Cezve

Soy Cezve, bakırdan yapıldığı için ısıyı en iyi ileten cezvelerden biridir. İçi gümüş kaplama olan bu cezvelerin dışı 1.5 mm bakır kaplama olarak üretilmektedir. Bu sayede Soy Cezve profesyonel olarak bu işi yapan kişilerin ilk tercihlerinden biridir. Soy Cezve ile nitelikli çekirdeklerden öğütülmüş taze Türk kahvesi demlemek oldukça basit. Ayrıca ürün tamamen düz olan tabanı sayesinde normal ocak dışında elektrikli ocaklar ve ızgaralar ile uyumludur.

Bakır Cezve

İyi bir Türk kahvesi yapmak istiyorsanız ihtiyacınız olan üç şey var. Birincisi taze, nitelikli çekirdeklerden öğütülmüş yeni kahve, ikincisi ateş, peki ya üçüncüsü? Tabii ki bakır cezve. Çünkü bakır, ısıyı en iyi ileten malzemedir ve kahve demlemede ısı en önemli etkendir. Daha önce hiç bakır cezve kullanarak kahve yapmadıysanız ilk demlenizde bile aradaki farkı kolaylıkla anlayabilirsiniz. Soy tarafından üretilen bakır cezve seçenekleri farklı boyutlarda üretilmektedir.

Soy bakır cezve dört farklı boyutta üretilmektedir. Kişisel ihtiyaçlarınız doğrultusunda hangi boy cezveye ihtiyacınız olduğuna karar vererek sizin için en doğru olan ürüne sahip olabilirsiniz. Peki bu boyutlar neye göre ayrılıyor? C1G , C2G, C3G ve C4G olarak dört farklı boyutta satışta olan ürünler farklı kalabalık gruplar düşünülerek tasarlanıyor ve üretiliyor. Ürünler arasındaki farklar ise şu şekildedir.

C1G (1 Fincanlık)

Çap: 4,4 cm
Yükseklik: 6,6 cm
Kalınlık: 1,5 mm
Taban Çapı: 5,3 mm
Kapasite: 80 ml

C2G (1,5 Fincanlık)

Çap: 5,2 cm
Yükseklik: 7,4 cm
Kalınlık: 1,5 mm
Taban Çapı: 6,2 mm
Kapasite: 125 ml

C3G (2-3 Fincanlık)

Çap: 6,2 cm
Yükseklik: 8,86 cm
Kalınlık: 1,5 mm
Taban Çapı: 7,2 mm
Kapasite: 200 ml

C4G (3-4 Fincanlık)

Çap: 8,7 cm
Yükseklik: 11,2 cm
Kalınlık: 1,5 mm
Taban Çapı: 7,2 mm
Kapasite: 350 ml

Cezve Fiyatları

Cezve fiyatları yukarıda bahsettiğimiz boyutlara göre değişkenlik göstermektedir. Cezve fiyatları ucuzdan pahalıya doğru C1G’den C4G’ye doğru sıralanmaktadır.

Cezve fiyatlarının değişkenlik gösterdiği bir diğer detay ise, tüm ürünlerde olduğu gibi kalitesi ve marka değeridir. Evet bazen sadece marka değerinden dolayı bir ürün alırken sanki fazladan para veriyormuşuz hissine kapılıyoruz ancak uzun vadede çok daha mantıklı bir satın alma olduğunu anlıyoruz.

Türk Kahvesi Cezvesi

Türk kahvesi cezvesi denildiğinde akıllara gelen ilk markalardan biri olan Soy cezveleri, malzeme kalitesi olarak rakiplerinden bir basamak yukarıya çıkıyor. İç ve dış kaplamaları mükemmel kahve demlemelerine uygun olarak tasarlanan cezveler, lezzetli kahveler yapmanıza olanak sağlıyor. Bu noktada kahve çekirdeğinin de çok önemli olduğunu unutmamak gerekir.

Sakarya Kahve Akademisi’nde Soy Cezve İndirimi

Soy markasının en iyi parçalarından biri olan Soy cezve ürününü Sakarya Kahve Akademisi (www.sakaryakahveakademisi.com) sitesinden güvenle satın alabilirsiniz. İndirimleri kaçırmayın!

Bu Yazıya Tepki Ver