Türk Kızılay Genel Başkanı: “Deprem Bölgemizde Hala Yaralar Sarılmaya Çalışılıyor”

image_65d6e37f194e5
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deprem Sonrası Durum Hala Zorlu

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, deprem sonrası yaşananların hala devam ettiğini belirtti. Yılmaz, 11 ilde 14 milyondan fazla insanın etkilendiğini, 50 binden fazla kayıp ve 400 bine yakın yıkılmış ev olduğunu vurguladı. 400 bin ailenin evsiz kaldığını ifade eden Yılmaz, bu evleri yapmanın en iyi ihtimalle 2 yıl süreceğini söyledi.

Acil Yardımların Ardından Yapım Aşamasındayız

Yılmaz, yıkılan evlerin sadece yüzde 10’unun teslim edildiğini ve yüzde 90’ının hala yapım aşamasında olduğunu belirtti. Milyonlarca insanın hala konteyner evlerde yaşadığını söyleyen Yılmaz, depremin ardından acil ihtiyaçların giderildiğini ancak ihtiyaçların farklılaştığını dile getirdi.

WEFA ve Türk Kızılay İşbirliği

WEFA Genel Başkanı Musab Aydın, Türk Kızılay’ın diğer yardım kuruluşları arasında özel bir yere sahip olduğunu belirtti. Aydın, WEFA’nın Türk Kızılay ile 2019 yılında işbirliği protokolü imzaladığını ve Türkiye’deki insani yardım faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 6 Şubat depremi fotoğraflarının sergilendiği etkinliğe çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Bu Yazıya Tepki Ver