Türk Silahlı Kuvvetleri, Terör Örgütlerine Karşı Operasyonlarına Devam Ediyor

image_657ad964435b0_ZqsFH6
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

43 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), yurt içinde ve sınır ötesinde terör örgütlerine karşı operasyonlarını sürdürüyor. Son bir hafta içinde Irak ve Suriye’nin kuzeyinde, toplam 43 terörist etkisiz hale getirildi.

11 Hedef İmha Edildi

Irak’ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil bölgelerinde bulunan terör hedeflerine yönelik 11 Aralık’ta gerçekleştirilen hava harekatları sonucunda, sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 13 hedef başarıyla imha edildi. Hedeflerdeki etki değerlendirmesi ise devam etmektedir.

3 Terörist Teslim Oldu

Geçtiğimiz hafta içinde, 3 PKK’lı terörist Habur’daki Hudut Karakolu’na teslim oldu. Terör yuvalarını yok etme iradesi ve kararlılığının süreceği vurgulanırken, teröristlere karşı baskı ve etkinlik artırılarak devam edileceği belirtildi.

Şehit Piyade Teğmen Eril Alperen Emir’e Başsağlığı

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, 12 Aralık’ta bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırıda şehit olan Piyade Teğmen Eril Alperen Emir’e Allah’tan rahmet dileklerinde bulunuldu. Ayrıca, şehidin ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile millete başsağlığı ve sabır dileyen açıklamada, terörle mücadelede kararlılık vurgulandı.

Suriye’de Taciz ve Saldırı Girişimleri

Suriye’de harekat alanlarında oluşturulan güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik taciz ve saldırı girişimleri devam etmektedir. Son bir hafta içinde birliklere yönelik gerçekleştirilen 7 taciz ve saldırıya karşı gerekli karşılık verilerek 19 terörist etkisiz hale getirildi.

Hudut Güvenliğinde 227 Şahıs Yakalandı

Hudut güvenliği ile ilgili olarak yapılan açıklamada, son bir hafta içinde yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 227 şahsın yakalandığı belirtildi. Bu şahıslardan 3’ü FETÖ, 3’ü PKK’lı ve biri DEAŞ üyesi olmak üzere toplam 7 terör örgütü mensubu yakalandı. Ayrıca, operasyonlar sırasında 143 kilogram uyuşturucu ele geçirildi. Sınır güvenliği konusunda alınan tedbirler, ilgili bakanlık ve kamu kurumlarıyla koordineli olarak devam edecektir.

Bu Yazıya Tepki Ver