Türk Telekom’dan Engelli Dostu Web Sitesi İle Kolay Erişim!

Screenshot_20
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Telekom, Engelli Müşterilerine Daha İyi Bir Dijital Deneyim Sunuyor

Türk Telekom, “Herkes için erişilebilir iletişim” ilkesi doğrultusunda engelli müşterilerinin dijital platformlardaki deneyimini geliştirmeye devam ediyor. Yapay zekâ destekli geliştirmeler sayesinde, görme ve işitme engelli müşterilerin web sitesini daha kolay kullanmalarına olanak tanıyan Türk Telekom, engelleri aşan bir deneyim sunuyor.

Engelli Dostu Web Sitesi Geliyor!

Türkiye’nin dijital dönüşüm lideri Türk Telekom, müşterilerinin yaşamlarını kolaylaştırmayı sürdürüyor. Şirket, engelli müşterilerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yapay zekâ destekli geliştirmelerle web sitesini daha erişilebilir hale getiriyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde yapılan açıklamalarda, Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden şunları söyledi:

“Türk Telekom olarak, müşterilerimize en iyi deneyimi sunmayı amaçlıyoruz. ‘Herkes için erişilebilir iletişim’ ilkesi ve ‘insan odaklı’ hizmet anlayışıyla engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran uygulama ve projeleri hayata geçiriyoruz. Teknolojiyi toplumun faydası için kullanma vizyonumuzla engelli bireylerin dijital platformlardaki deneyimini iyileştirmek üzere web sitemizde erişilebilirlik düzenlemeleri gerçekleştirdik. Yapay zekâ destekli bu son geliştirmeler sayesinde görme engelliler için görsel betimleme, işitme engelliler için işaret dili çevirisi ve disleksi tanısı almış bireyler için erişilebilirlik aracı gibi çözümler sunuyoruz. Gelecekte de teknolojiyi toplumun yararına kullanarak benzer projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

Engelli Bireylere Özel Kolaylık Sağlanıyor

Türk Telekom’un dijital dünyasında yapılan bu geliştirmeler, görme ve işitme engeli olan, disleksi tanısı almış bireylerin web sitesini rahatça kullanabilmesine olanak sağlıyor. Yapay zekâ destekli işaret dili çeviri sistemi işitme engellilere web sitesini rahatça kullanma imkanı sunarken, görsel betimleme aracı ile görme engelliler, ekran okuma araçları ile görsel içerikleri anlayabiliyor. Ayrıca, belirli düzeyde görme problemi veya dikkat eksikliği yaşayan bireyler, eklenen erişilebilirlik aracı sayesinde web sitesinde daha rahat gezinebiliyor.

Türk Telekom, bu geliştirmelerin yanı sıra engelli, gazi ve şehit yakınlarına özel olarak tasarlanmış bireysel faturalı ve faturasız mobil, evde internet ve ev telefonu tekliflerinde yüzde 25 ek fayda sağlıyor. Şirket, teknolojiyi toplumun yararına dönüştürme vizyonu ile gelecekte benzer projeleri hayata geçirmeye devam edeceğini vurguluyor. Engelli dostu web sitesi ile Türk Telekom, herkesin iletişimde eşit bir deneyim yaşamasına katkı sağlıyor.

Bu Yazıya Tepki Ver