Türk Vatandaşlarına Yurt Dışından Resmi İşlemler için Kolaylık

image_6577227b32a13_UsAxc5
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ve e-imza İle Türkiye’deki Kamu Kurumlarıyla Kolay İletişim

TÜRKKEP tarafından yapılan açıklamaya göre, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için Türk kamu kurumlarıyla iletişime geçmek zor olabiliyor. Bu durumda resmi işlemler fiziki ortamda gerçekleştirilmek zorunda kalınıyor ve uzun sürebiliyor. Ancak yeni nesil dijital ürünler olan Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ve e-imza (elektronik imza) ile Türkiye’deki resmi işlemler kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.

KEP ve e-imza ile Resmi İşlemler Kolayca Yapılıyor

KEP ve e-imza kullanarak, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları tapu işlemleri, banka talimatı işlemleri, abonelik işlemleri, fatura ödeme işlemleri ve kira sözleşmeleri gibi resmi bilgi alışverişlerini kolaylıkla gerçekleştirebiliyor. Üstelik KEP ve e-imza sahibi olmak için herhangi bir evrak veya imza işlemine ihtiyaç duyulmuyor.

TÜRKKEP Genel Müdürü Olcay Yıldız, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının resmi işlemlerini dijital dönüşüm ürünleri olan KEP ve e-imza ile kolaylıkla yapabileceklerini belirtiyor. KEP sistemi ile iletiler anında gönderilirken, geleneksel yöntemlerle bu işlemler günler ya da haftalar sürebiliyor.

Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi ile İletişim Kolaylaşıyor

Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS), yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına da avantaj sağlıyor. PTT ve Adalet Bakanlığı tarafından oluşturulan bu sistem, yurt dışında yaşayan Türklere e-devlet ve film izle büyükelçilikler üzerinden UETS hesabı alma imkanı sunuyor. Bu sayede Türkiye kamu kurumlarından ve belediyelerden elektronik olarak tebligat almak mümkün oluyor. UETS ile gelen tebligatlara KEP ile kolayca yanıt verilebiliyor.

KEP İle Güvenilir İletişim Sağlanıyor

KEP sistemi, Türkiye’deki kamu kurumları ile güvenli iletişim sağlayan bir yöntemdir. Türkiye’deki kamu kurumlarının yüzde 82’si KEP’i kullanmaktadır. Bu sayede resmi işlemler vekaletname vermeden, konsolosluk randevuları ile uğraşmadan hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

KEP ile birçok ileti, bildirim, dilekçe, başvuru, ihale, sözleşme, fatura, ihtar, ihbar gibi gönderiler kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir. KEP iletileri 20 yıl boyunca güvenli bir şekilde saklanmaktadır ve mahkemede delil olarak kullanılabilir.

Yurt Dışında Yaşayan Türk Vatandaşları İçin e-imza Kolaylığı

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için bir diğer e-dönüşüm ürünü ise e-imzadır. Yasal ve dijital imzalama yöntemi olan e-imza, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının birçok evrak işlemini kolaylıkla yapmasına olanak sağlar. Maksimum güvenlik sağlayan e-imza, çeşitli resmi kurumlar ve bankalar ile iletişim kurmada kullanılabilir.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, KEP ve e-imza kullanarak Türkiye’deki resmi işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirler.

Bu Yazıya Tepki Ver