Türkiye BM Daimi Temsilcisi Gazze’deki Duruma İlişkin Açıklama Yaptı

image_657d4d694fa8f_Ql6RSm
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükelçi Önal, BM Genel Kurulu’ndaki Acil Filistin Oturumunda Konuştu

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sedat Önal, İslam İşbirliği Teşkilatı Grubu ile Arap Grubu tarafından talep edilen BM Genel Kurulu’ndaki acil Filistin oturumuna hitap etti.

Gazze’de Yaşanan Felaket

Yaklaşık 10 haftadır devam eden felaket durumuna dikkat çeken Büyükelçi Önal, Gazze’de benzeri görülmemiş bir felaket yaşandığını vurguladı. Şu ana kadar 18 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve İsrail’in saldırılarında çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti. Ayrıca enkazda kalanların sayısının da bilinmediğini ekledi.

Masum Sivillerin Hayalleri

Büyükelçi Önal, bu rakamların sadece sayılar olmadığını, çoğunlukla kadın ve çocuklardan oluşan masum siviller olduğunu söyledi. Her birinin bir gecede paramparça olan hayalleri olduğunu vurguladı.

Ateşkes Çağrısı

Gazze’deki durumun bölgesel yayılma riskini artırdığına dikkat çeken Önal, daha fazla şiddet ve acıyı önlemenin tek yolunun derhal ateşkes olduğunu belirtti. Ayrıca Gazze’nin her yerinde engelsiz ve yeterli insani yardıma acil ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

İnsanlığa Karşı Suçlar Kabul Edilemez

Gazze’de insanlık onurunun göz ardı edildiğini ve savaş suçu teşkil eden toplu cezalandırma ve zorla yerlerinden edilme uygulamalarına dikkat çeken Önal, insanlığa karşı suçların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Uluslararası Toplumun Sorumluluğu

Büyükelçi Önal, uluslararası toplumun Gazze’deki katliama duyarsız kalmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca uluslararası toplumun bu katliamı durdurma ve failleri adalet önüne çıkarma konusunda ne kadar geç kalırsa, küresel meselelere çözüm bulma konusundaki güvenilirliğini o kadar kaybedeceğini ifade etti.

Filistin Sorununun Temeli

Büyükelçi Önal, Filistin topraklarının işgalinin devam etmesinin sorunun temel nedeni olduğunu belirterek, insanlık dışı işgalin son bulması ve Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkının tanınmasıyla kalıcı bir çözüme ulaşılabileceğini söyledi.

Bu Yazıya Tepki Ver