Türkiye, FIBA Kadınlar Euroleague 2023-2024 Sezonunda Kimlerle Temsil Ediliyor?

Screenshot_4
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni sezon öncesi FIBA Kadınlar Euroleague’deki heyecan tırmanıyor. Türkiye, bu prestijli turnuvada Fenerbahçe Alagöz Holding ve Çukurova Basketbol Mersin takımlarıyla yer alacak.

A Grubu’nda mücadele verecek olan Fenerbahçe, açılış maçında Valencia Basket’le kozlarını paylaşacak. Öte yandan B Grubu’nda yer alacak Çukurova Basketbol Mersin, İspanyol Perfumerias Avenida ile karşı karşıya gelecek.

Bu sezon toplamda 16 takımın, 8 farklı ülkeden sahaya çıkacağı ligde, takımlar iki ana grupta mücadele edecek. A Grubu’nda Fenerbahçe’nin yanı sıra İtalya, İspanya, Fransa, Polonya, Macaristan ve Romanya’dan takımlar; B Grubu’nda ise Çukurova’nın rakipleri arasında İspanya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, İtalya, Macaristan ve Polonya temsilcileri yer alıyor.

Normal sezonun sonu 30 Ocak 2024’te belirlenecek. Çeyrek finalin heyecanı 21 Şubat-6 Mart 2024 arasında yaşanacak. Dörtlü Final ise 12-14 Nisan 2024 tarihleri arasında basketbolseverlerle buluşacak.

Türkiye’nin Euroleague tarihindeki başarısı da göz ardı edilemez. 2013-2014 sezonunda Galatasaray, Fenerbahçe’yi mağlup ederek tarihi bir zafer elde etti. Fenerbahçe ise geçen sezon, Çukurova Basketbol Mersin’i yenerek bu başarıya ulaştı.

Turnuva, 1958-1959 sezonunda “Şampiyon Kulüpler Kupası” adıyla start almıştı. İlk zaferini Bulgaristan’dan Slavia Sofya elde etti. Ancak tarihte en çok şampiyon olan takım, 18 kezle Letonya’nın Daugava Riga ekibi. Bu rekor hala kırılamadı. En yakın rakibi, 6 şampiyonlukla Rusya’dan UMMC Ekaterinburg.

Bu Yazıya Tepki Ver