Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu: Nisan Sonuçları Açıklandı

image_6639e2db3f8b2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnşaat Malzemesi Sanayi Üretimi Yüzde 24,7 Artış Gösterdi

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından açıklanan aylık sektör raporuna göre, şubatta inşaat malzemesi sanayi üretimi geçen yıla göre yüzde 24,7 artış kaydetti. Yılın ilk 2 ayındaki üretim artışı ise yüzde 14,3 olarak gerçekleşti.

İlk İki Ayda Üretim Artışı Gösteren Sektörler

Ocak-şubat döneminde 17 alt sektörde üretim geçen yılın aynı dönemine göre artarken, 5 alt sektörde azalış gözlendi. Demir-çelik çubuk profilde yüzde 30,4, hazır betonda yüzde 29,1, çimentoda yüzde 26,7, demir ve çelikten inşaat ürünlerinde yüzde 24,5 ve inşaat camlarında yüzde 23 artış kaydedildi. Seramik kaplama malzemeleri üretimi yüzde 23,2 azalırken, seramik sağlık gereçleri üretimi yüzde 19,4 düşüş gösterdi.

Gelecek Döneme İlişkin Öngörüler

Rapora göre, kentsel dönüşümdeki hareketlenmenin sektör büyümesine olumlu katkı sağlaması bekleniyor. Ancak, yerel seçimler sonrası kredi büyümesine ilişkin sınırlamalar ve sıkılaştırma adımlarının sektörü kısıtlayıcı etkisi devam edecek. Mart sonuna kadar deprem bölgesinde 78 bin konut inşaatı tamamlanırken, yıl sonuna kadar ilave olarak 122 bin adet daha konutun tamamlanması hedefleniyor.

“Yarısı Bizden Kampanyası”nın daha aktif bir şekilde uygulanarak kentsel dönüşüme ivme kazandırması bekleniyor. Bu sayede kentsel dönüşüm faaliyetlerinin hızlanarak inşaat sektöründe büyümeye olumlu katkı sağlaması öngörülüyor.

Bu Yazıya Tepki Ver