Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ocak Ayı TÜFE Rakamlarını Açıkladı

image_65c339c65d879
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüketici Fiyat Endeksi’nde Yüksek Yüzde 6,70 Değişim

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı. Buna göre, TÜFE’deki değişim ocakta bir önceki aya göre yüzde 6,70, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 6,70, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 64,86 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 54,72 olarak gerçekleşti.

Merkez Bankası Yılın İlk Enflasyon Raporunu Yayımlayacak

Enflasyon raporu yarın açıklanacak Perşembe günü de Merkez Bankası yılın ilk enflasyon raporunu yayımlayacak. Raporda, Türkiye’nin enflasyon durumu ve ekonomik beklentiler yer alacak. Enflasyon raporu, Merkez Bankası’nın para politikasına ışık tutacak ve yıl sonu enflasyon beklentilerini de şekillendirecek.

Ekonomistler, Raporun Beklentilere Uyumlu Olmasını Bekliyor

Ekonomistler, ocak ayı enflasyon raporunun beklenen hedeflere uygun olmasını bekliyor. Tonguç Erbaş, “Çok sapma olmazsa ocak ayı enflasyonunda rapor içerisinde de bence daha önceki raporda açıklanan hedeflerde çok büyük sapma olacağını zannetmiyorum. Hatta o yüzde 70-75 zirve ve zirveden dönüş senaryosunun da devam edeceğini tahmin ediyorum.” şeklinde konuştu. Raporun açıklanmasından sonra, enflasyon hedefinde bir değişiklik olup olmayacağı da merak konusu.

Merkez Bankası, Enflasyonu Düşürme Çabalarını Sürdürüyor

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, enflasyonu düşürme çabalarını kararlılıkla sürdürdüklerini belirtti. Karahan, “Bu doğrultuda, güçlü ekibimizle dezenflasyonu sağlamaya yönelik çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar, gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ediyoruz. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver