Türkiye-Katar 1. Dönem JETCO Toplantısı Gerçekleşti

image_65c5dd17df5e4
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye ve Katar Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Türkiye-Katar 1. Dönem JETCO Toplantısı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Katar Ticaret ve Sanayi Bakanı Şeyh Muhammed bin Hamed bin Kasım Al Sani ve iki ülke yetkililerinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantının ardından Bakan Bolat ile Bakan Al Sani’nin katılımıyla Türkiye-Katar 1. Dönem JETCO Protokolü imzalandı.

Türkiye ve Katar Arasındaki Ticaret İlişkilerine Yeni Bir İvme Kazandırıldı

Bakan Bolat, konuşmasında, Katar’ın Türkiye’nin Körfez bölgesindeki en önemli ticaret ortaklarından biri olduğunu belirtti. İkili ilişkilerde hükümetlerin ve siyasi liderlerin çabalarıyla yeni bir ivme yakalandığını ve iki ülkenin stratejik ortak olarak ilişkilerine devam etmesinin sağlandığını vurguladı. Türkiye-Katar 1. Dönem JETCO toplantısı vesilesiyle ikili siyasi ilişkilerde yakalanan olumlu ivmeyi, ekonomik ve ticari ilişkilere de yansıtacaklarını dile getirdi.

JETCO Protokolü, İkili Ticari İlişkilerin Yansıması

Bakan Bolat, Türkiye ve Katar arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla imzalanan JETCO Protokolü’nün, yapıcı görüşmelerin ve mutabakatın yansıması olduğunu belirtti. Protokolün, ticari ilişkilerden karşılıklı yatırımlara, müteahhitlik hizmetlerinden üçüncü ülkelerde iş birliğine kadar birçok farklı alana odaklandığını ifade etti.

İkili Ticaret Hacmi Artacak

Bakan Bolat, Türkiye ve Katar arasındaki ticaret hacminin yaklaşık 1,3 milyar dolara ulaştığını söyledi. Ayrıca yakında yürürlüğe girecek olan Türkiye-Katar Ticaret ve Ekonomik Ortaklık Anlaşması ile beraber ticaret hacminin daha da artacağını belirtti.

Katar’ın Türkiye’deki Yatırımları

Bakan Bolat, Katar şirketlerinin Türkiye’deki yatırımlarının 10 milyar dolara ulaştığını ve Türkiye’nin enerji, sağlık, turizm, altyapı gibi birçok sektörde Katar’dan yatırım çektiğini söyledi. Bakan Bolat, Türkiye’de daha fazla Katar yatırımı görmeyi arzu ettiklerini ifade etti.

İki Ülke Arasındaki İşbirliği Sürecek

Bakan Bolat, JETCO Protokolü’nde yer alan hususların vaktinde ve tam olarak hayata geçirilmelerinin temin edilmesi için çalışacaklarını belirtti. Türkiye’nin Katar hükümetinden de aynı kararlılığı görmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Bu Yazıya Tepki Ver